Oameni politici agramaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oameni politici agramaţi. Maria Grapini- FOTO Arhiva Adevărul/Facebook Maria Grapini
Oameni politici agramaţi. Maria Grapini- FOTO Arhiva Adevărul/Facebook Maria Grapini

Oameni politici agramaţi. Politicienii vorbesc foarte mult, dar acest lucru nu înseamnă că vorbesc şi bine. Fie că e vorba de primari, parlamentari sau miniştri, greşelile gramaticale şi-au făcut loc în discursurile acestor persoane din mediul politic.

1. Oameni politici agramaţi. Maria Grapini

Europarlamentarul Maria Grapini  a publicat pe contul personal de Facebook mai multe mesaje în care greşelile gramaticale îţi fac loc.  Două asemenea exemple. La 1 iunie, cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, le-a făcut o urare celor care se consider copii. „Pentru toţi copii din lume şi pentru toţi oamenii care pstrează o parte din sufletul de copil,La muuuuuulţi ani! Sănătate şi înţelepciunea pentru a ne bucura de fiecare clipă!“, a scris Grapini pe Facebook.

Un alt mesaj de „succes“ al europarlametarului datează de la începutul anului 2014, o perioadă în care vremea rea pusese stăpânire pe mai multe regiuni din România. „Buna dimineata .Ninsoarea si viscolul a adus din pacate dimineti mai putin bune la multi oameni.Sa speram ca vom trece cu bine si peste aceste zile dificile.Cred ca interventia autoritatilor dublata de solidaritatea oamenilor si cu ajutorul lui Dumnezeu putem sa evitam accidentele legate de oameni.Pana la urma cel mai important lucru este viata oamenilor“, scria la acea vreme Grapini.

2. Oameni politici agramaţi. Liviu Pop, fost ministru interimar al Educaţiei

La conferinţa de instalare în funcţia instalare în funcţia de ministru Interimar al Educaţiei, Liviu Pop a făcut mai multe greşeli gramaticale. Printre acestea: „lucru care“ (în loc de „lucru pe care“); „din punct de vedere a termenelor“ (corect: din punctul de vedere al termenelor); „sper ca în continuare, şi cu dumneavoastră, să trecem printr-o perioadă grea“ .

3. Oameni politici agramaţi. Marian Vanghelie

Marian Vanghelie este unul dintre politicienii care au făcut declaraţii în care a făcut greşeli e gramatică, dar a adus şi zâmbetul pe buzele celor care l-au ascultat sau citit. Câteva exemple:

i)„Sumele alocate transportului în comun sunt infirme“;

ii)„Am auzit nişte băieţi simpatici aseară, pe la televizor şi îi trimit să se ducă dracu' la muncă sau să citească câteva almanahe, să vadă exact ce înseamnă şi ce poate să cuprindă un capitol bugetar."

iii)„De la PNA am primit neurmărirea începerii penale”.

4. Oameni politici agramaţi. Mircea Duşa, şir de pleonasme

În iunie 2013, aflat la Baza Aeriană 90 de la Otopeni, pentru a întâmpina avioanele militare care se întorceau cu răniţii şi persoanele decedate în accidentul de autocar din Muntenegru, ministrul Apărării Mircea Duşa a rostit o frază înca pleonasmele nu se mai terminau. „Pe măsură ce, aşa cum a comunicat deja ambasadorul, se finalizează formalităţile de partea din Muntenegru, vom efectua şi zborul cu trupurile neînsufleţite a cadavrelor celor decedaţi“, a spus ministrul Mircea Duşa, într-o intervenţie la o televiziune. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite