Oamenii lui Blaga deschid lista PNL pentru Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii vor deschide listele PNL la Bucureşti cu doi oameni apropiaţi de copreşedintele Vasile Blaga, Cătălin Predoiu la Senat şi Adriana Săftoiu la Camera Deputaţilor, potrivit unor surse politice.

Prezenţa lui Predoiu în poziţia de cap de listă e considerată o recompensă pentru că la locale s-a sacrificat şi a candidat din partea liberalilor pentru Primăria Capitalei, cu toate că rezultatul său a fost dezastruos: 11,8%.

Tot pentru Senat, pe listele pentru Capitală, un alt politician pus pe post eligibil este Anca Boagiu, cea care în ciuda faptului că se află în conflict atât cu politicieni din vechiul PNL, cât şi mai mulţi din PDL, reuşeşte să-şi impună punctul de vedere. Mai mult, aceasta a făcut jocurile politice de aşa natură încât să rămână la conducerea PNL Sector 2.

În mod bizar, copreşedintele PNL Alina Gorghiu nu va deschide lista deputaţilor la Capitală, cu toate că e aleasă în acest mandat într-un colegiu bucureştean din Sectorul 5. La Camera Deputaţilor, Adriana Săftoiu va deschide lista în condiţiile în care se află în plină ascensiune în partid, fiind recent numită prim-vicepreşedinte la organizaţia PNL Bucureşti şi purtător de cuvânt a partidului. Alături de aceasta, tot din garda PDL, pe listă se va regăsi Costică Canacheu, om care făcut fost prezent în Parlament încă de la începutul anilor ’90 şi care ocupă funcţia de secretar al organizaţiei liberale a Capitalei. Practic, acesta are un rol esenţial în coordonarea campaniei pentru parlamentare.

Printre actualii deputaţi care vor prinde cu siguranţă lista de locuri eligibile la Camera Deputaţilor va fi şi vicepreşedintele PNL Bucureşti, Ovidiu Raeţchi, precum şi un politician adus la începutul anului din provincie, Mihai Voicu, unul dintre oamenii din cercul apropiat al Alinei Gorghiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite