Politică

articolul anterior articolul urmator

Oamenii lui Dan Voiculescu, intraţi în Parlament pe listele PSD, părăsesc partidul condus de Ciolacu. Cine sunt cei cinci aleşi

47
16 Jan 2021 12:46:42
Autor: Radu Eremia
Graţiela Gavrilescu, fost ministru al ALDE, aleasă pe listele PSD, părăseşte partidul condus de Marcel Ciolacu alături de alţi patru colegi din PPU-SL. FOTO Inquam Photos Octav Ganea
Graţiela Gavrilescu, fost ministru al ALDE, aleasă pe listele PSD, părăseşte partidul condus de Marcel Ciolacu alături de alţi patru colegi din PPU-SL. FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Cinci parlamentari care au fost aleşi în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie pe listele PSD vor activa în continuare ca parlamentari independenţi, afiliaţi grupurilor parlamentare PSD, a anunţat vineri PPU-SL, formaţiune controlată de omul de afaceri Dan Voiculescu.

Unii dintre aceşti deputaţi au fost sursă de scandal în interiorul PSD, cum a fost cazul băiatului lui Cristian Piedone, primarul Sectorului 5.

„Deputatul Graţiela Gavrilescu, împreună cu deputaţii Steluţa Cătăniciu, Vlad Popescu şi Ana Loredana Predescu, respectiv senatorul Laurenţiu Mihai, au anunţat înfiinţarea Grupării parlamentare umaniste social-liberale. „Cei 5 vor activa ca parlamentari independenţi, afiliaţi Grupurilor parlamentare ale PSD”, precizează formaţiunea. Cei cinci nu îşi pot face însă grup pentru că nu au numărul minim necesar de deputaţi sau senatori.
 
Toţi cei cinci aleşi care au părăsit PSD au fost apropiaţi de Partidul Puterii Umaniste - Social Liberală, formaţiune controlată de omul de afaceri Dan Voiculescu. Graţiela Gavrilescu, la bază membru al PNL, a trecut în 2014 la PC-PLR, prin ruperea unui grup de parlamentari de către Călin Popescu Tăriceanu. Odată cu dezintegrarea ALDE, în aprilie 2020 Gavrilescu s-a înscris în PPU-SL. 
 
Un traseu similar a avut şi deputata Steluţa Cătăniciu, una dintre autoarele mutilării Codurilor Penale în Comisia Iordache. Doar că Steluţei Cătăniciu i-a luat mai mult timp să se decidă să meargă în PPU-SL, adică a trecut la acest partid în iunie 2020. 
 
Loredana Predescu este o persoană care a avut legături vechi cu formaţiunile controlate de omul de afaceri, în trecut fiind membru al Partidului Conservator, fiind responsabilă de filiala Vâlcea a PC. 
 
Vlad Popescu, băiatul lui Cristian Popescu Piedone (primar al Sectorului 5), a fost pus pe listele PSD Suceava, ceea ce a dus la un scandal local, fiind contestată candidatura sa. Cu toate acestea, Popescu a candidat şi a ajuns în Parlament. La mai puţin de o lună de la validarea mandatului, băiatul lui Piedone spune adio partidului condus de Ciolacu. 
 
Senatorul Laurenţiu Mihai este un „umanist” cu experienţă, acesta fiind în conducerea PPU-SL de mai mulţi ani şi unul dintre principalii organizatori ai formaţiunii. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

47 Comentarii

Bănăţanu v.2
16.01.2021, 13:02:43

Uite de-aia trebuie modificată legea electorală în sensul că odată ales pe o listă de partid să-ți pierzi mandatul dacă te-apucă pofta de migrare... Altfel, la ce mai mergem la vot dacă aleșii schimbă tabăra imediat după alegeri? Cel puțin deocamdată votăm niște liste, nu persoane. Sper ca actualii guvernați să facă o nouă lege electorală în care traseismul să nu mai fie posibil. Așa să-mi ajute Dumnezeu, vorba jurământului...

+23 (25 voturi)
Marck
16.01.2021, 13:29:37

Interzicerea migrării parlamentarilor de la un partid la altul sau la unul nou apărut nu poate fi impusă atât timp cât prevederile tâmpite ale actualei Constituții iorgovano-iliesciene sunt încă în vigoare. Ați auzit de mandatul reprezentativ și de interzicerea mandatului imperativ? Aici e rădăcina răului. Aveți abilitatea de a discerne între consecințele subtile ale acestor concepte?

-6 (32 voturi)
Popa Pius
16.01.2021, 13:07:31

Deoarece nu e vot uninominal, ar trebui modificat regulamentul parlamentului m- ai părăsit partidul (gruparea politica), ai pierdut mandatul. Că măgarii ăștia pierduți în ceață, oamenii îi votează pentru ceva și te trezești cu ei altundeva.

+7 (9 voturi)
Maximilian Musat
16.01.2021, 13:24:45

Vor face diversiuni asa cum au incercat Tariceanu si Melescanu sau Ponta cu Ciolacu in legislatura trecuta care au ridicat mereu mingi la fileu asa zisilor "avocati ai poporului" sau celor din CC care nu s-au dezis in a fi PSD 2 ! Romania poate sa progreseze economic si educational doar daca aceste epave sunt demascate iar coruptii lor sustinatori primesc ce merita...

+3 (7 voturi)
mindrescu costel
16.01.2021, 13:30:30

una din calitatile viermilor este ca intra in totate gaurile si daca nu le gasesc le creeaza asa ca partiduletul viermelui dan voiculescu e dupa chipul si asemanarea creatorului speculeaza toate gaurile multa scarba pentru puturoasa politica damboviteana

+3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (47)

Modifică Setările