Oana Bogdan: Plecările unor oameni trebuie privite ca un lucru firesc într-un partid altfel, cum e PLUS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Eduard Enea
FOTO Eduard Enea

Oana Bogdan, membru în Consiliul Naţional al PLUS, a afirmat joi seara pe Facebook că demisiile unor oameni dintr-un partid „altfel”, trebuie privite ca un lucru firesc. Afirmaţia acesteia vine după ce săptămâna aceasta Oana Popescu şi Valeriu Nicolae au anunţat că părăsesc PLUS.

Oana Bogdan a explicat că PLUS nu este un „partid clasic”, unde membrii săi „sunt legaţi de cumetri, de intere” şi că formaţiunea preţuieşte alegerea fiecărui membru de a-şi „alege propriul drum” .

„Plecările unor oameni trebuie privite ca un lucru firesc într-un partid altfel, cum e PLUS. Noi nu suntem ca partidele clasice, unde membrii sunt legaţi de cumetrii, de interese de «clan», de oportunism şi de garantarea unor posturi călduţe. Noi ne-am strâns în PLUS pentru că împărtăşim aceleaşi idei, aceleaşi idealuri. Sigur, pe parcurs, unii dintre noi pot alege o altă cale pentru atingerea acelor idealuri. Preţuim libertatea fiecăruia de a-şi alege un drum.

Vor mai veni şi vor mai pleca oameni din PLUS, însă dorinţa şi determinarea noastră de a face lucruri bune pentru România vor rămâne aceleaşi”, a scris Oana Bogdan pe Facebook.

Oana Popescu, candidat la europarlamentare pe listele Alianţei 2020 USR PLUS, şi-a anunţat joi retragerea, afirmând că a participat la acest proces considerând că va avea astfel ocazia să facă mai mult bine, mai repede, mai multor oameni, însă a constatat că, cel puţin momentan, nu este aşa, motiv pentru care preferă să activeze în societatea civilă şi în profesia sa. Aceasta era pe locul 20 pe lista de candidaţi a Alianţei USR-PLUS la europarlamentare.

Câteva zile înainte, Valeriu Nicolae, un apropiat al liderului PLUS Dacian Cioloş şi fost secretar de stat în Ministerul muncii în Guvernul Cioloş, şi -a anunţat şi el demisia din partid. Acesta a spus că a simţit că riscă să piardă nişte prieteni tare dragi şi că devine din ce în ce mai încrâncenat. „Nu am mai râs cam de multişor şi nu prea îmi place de mine aşa”, a declarat Valeriu Nicolae.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite