Obiecţii la legea bugetului: Cele mai multe la ministerul condus de Liviu Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai multe amendamente înregistrate la proiectul de lege privind bugetul pentru 2014 au fost depuse de partidele din Opoziţie. PDL a avut peste 1.000 de obiecţii, iar PPDD, în jur de 400. Cel mai contestat minister a fost cel al Dezvoltării, condus de vicepremierul Liviu Dragnea.

„PDL a depus peste 1340 de amendamente la proiectul bugetului de stat pe 2014, dorim să corectăm politica dezastruoasă a Guvernului Ponta, reducerea evaziunii fiscale şi să oprim scurgerea banilor publici în buzunarele clientelei politice a USL“, a anunţat Ialomiţianu, la o conferinţă de presă.

Fostul ministru a mai spus că un amendament vizează reducerea bugetului Ministerului Dezvoltării cu 1,2 miliarde lei şi alocarea acestei sume către autostrăzi pentru tronsonul Comarnic-Braşov. Ialomiţianu a menţionat că alte amendamente ale PDL vizează stimularea exportului, înfiinţarea de noi întreprinderi pentru tineri, creşterea sumelor pentru schemele de ajutor de stat cu 250 de milioane.

„Bugetul pe 2014 este un buget al sărăciei, al evaziunii şi dezmăţului electoral, impozitele şi taxele introduse de Victor Ponta se duc direct în preţurile la energie, gaze, carburanţi“, a afirmat fostul ministru.

Ialomiţianu a adăugat că PDL mai are amendamente şi la bugetul Ministerului Muncii pentru stimularea creşterii locurilor de muncă, arătând că PDL doreşte şi ca indexarea pensiilor să se facă cu 4,77%, cât este şi indexarea accizelor şi nu cu 3,4%, cum se propune în buget. „Victor Ponta a făcut pact cu evaziunea şi îşi propune să încaseze mai puţin la buget decât anul trecu. Nu vrem să lăsăm Guvernul să dea cu o mână şi să ia cu două“, a mai spus Ialomiţianu.

Cel de-al doilea partid care s-a prezentat la Parlament pentru a-şi arăta obiecţiile a fost PPDD, care a depus în jur de 400 de amendamente la proiectul de lege privind bugetul. „Sunt cinci amendamente majore – sănătate, 6% din PIB, Educaţie, 6%, Apărare, Ordine publică, Justiţie. Cele mai multe sunt la ministerul dezvoltării.“, a declarat Tudor Ciuhodaru, purtătorul de cuvânt al PPDD, pentru „Adevărul“.

Anul trecut, democrat-liberalii au depus peste 10.000 de amendamente la buget, cerând  dezbaterea fiecăruia în parte.

Pe aceeaşi temă:

Bugetul Ministerului Educaţiei, avizat de comisiile parlamentare cu 67 de amendamente

Alocaţiile pentru copii şi cei cu handicap ar putea fi mărite abia în 2015. Bani în plus pentru pensionari şi săraci

Meleşcanu, despre bugetul SIE: Nu avem niciun fel de priorităţi de investiţii. Nu putem termina investiţii de 7-8 ani

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite