Oficial. Comisia SRI cere demisia lui Dumitru Dumbravă, secretarul general al SRI. Opoziţia se revoltă: PSD a făcut uz de putere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Manda
Claudiu Manda

Comisia de control a SRI a decis, cu un vot de 5 „pentru“ şi 3 „împotrivă“ să ceară directorului SRI, Eduard Hellvig, să-l demită din funcţia de secretar general pe Dumitru Dumbravă.

„Această dezbatere din comisie a fost o dezbatere amplă. Fiecare membru şi-a expus părerea despre oportunitatea şi legalitatea demersului. Nu au contat argumentele în sensul de a stabili dacă Comisia îşi depăşeşte sau nu atribuţiile. Nu e vorba de un politic, de un angajat, ci de un militar. Au fost chiar membrii din majoritate care au solicitat o analiză mult mai profundă“, a declarat deputatul PNL Cezar Preda, membru al Comisiei pentru controlul SRI. 

„Preşedintele Comisiei ( Claudiu Manda -n.r) a făcut uz de putere. S-a luat o decizie cu 5 la 3 de a cere directorului SRI analiza situaţiei şi demiterea domnului general Dumbravă“, a adăugat Preda. 

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, Claudiu Manda, a afirmat că generalul SRI, Dumitru Dumbravă, trebuie demis, pentru continuarea activităţii Comisiei într-un mod corespunzător.

Generalul SRI Dumitru Dumbrava a spus, miercurea trecută, la audierile din Comisia parlamentară de control al SRI că o cunoaşte pe procurorul DNA Alexandra Lancranjan şi că a colaborat cu ea, negând însă că ar fi ajutat-o în carieră. Preşedintele comisiei SRI, senatorul Claudiu Manda, spunea că Dumbrava a fost întrebat la audieri şi despre câmpul tactic, despre legăturile cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, sau cu fostă şefa a DIICOT Alină Bica.

Conducerea SRI a solicitat membrilor Comisiei parlamentare care controlează activitatea Serviciului să nu implice instituţia în jocuri politice. Reacţia SRI vine după ce senatorul PSD Claudiu Manda, preşedintele Comisiei de control a SRI, i-a cerut demisia generalului Dumitru Dumbravă. De asemenea, conducerea SRI a hotărât ca dialogul cu Comisia parlamentară să se realizeze, pe viitor, direct prin cabinetul luI Eduard Hellvig.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite