Oficial. Premierul Florin Cîţu, numit interimar la Sănătate. De ce a refuzat USR-PLUS interimatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Florin Cîţu
Premierul Florin Cîţu

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a premierului Florin Cîţu ca interimar la Ministerul Sănătăţii, după ce vicepremierul Dan Barna a refuzat acest lucru.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al sănătăţii, interimar”, se arată în decretul semnat de Klaus Iohannis. 

Reamintim faptul că Florin Cîţu anunţase de dimineaţă că interimatul va fi preluat de vicepremierul Dan Barna, dar acesta a refuzat. Dan Barna a precizat faptul că nu e de acord cu acest lucru pentru că nu a fost consultat în prealabil.

„O să preiau interimatul până colegii de coaliţie vor stabili un ministru care să preia atribuţiile”, a declarat miercuri seară Florin Cîţu. Premierul a subliniat faptul că pentru Guvern rămâne o prioritate combaterea pandemiei. 

Potrivit unor surse politice, favorit pentru delegarea atribuţiilor de către Cîţu în ceea ce priveşte Ministerul Sănătăţii ar fi secretarul de stat Andrei Baciu. Acesta este singurul liberal din conducerea Ministerului Sănătăţii, fiind secretar de stat încă din perioada Guvernului Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite