Olguţa Vasilescu: „Nu este vorba despre fapte de corupţie în cazul Dragnea“. Legea o contrazice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei
Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei

Vicepreşedintele PSD, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, după şedinţa de azi a PSD, că Liviu Dragnea nu a fost suspendat din partid pentru că nu a fost condamnat pentru fapte de corupţie. Legea arată că Dragnea a fost condamnat exact pentru corupţie.

„Membrii de partid condamnaţi în primă instanţă pentru fapte de corupţie îşi pierd automat funcţia din partid şi sunt suspendaţi din calitatea de membru de partid“, se arată în statutul PSD. Exact situaţia în care se găseşte Liviu Dragnea, condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul „Referendumul“. Practic, azi, Dragnea ar fi trebuit să-şi piardă funcţia de preşedinte executiv al PSD şi, în plus, să fie suspendat din partid până la o decizie definitivă a instanţei. Însă, conducerea PSD susţine că Dragnea nu a fost condamnat pentru corupţie.

„Liviu Dragnea trebuie susţinut, nu a făcut niciun fel de infracţiune. Noi am avut o Rezoluţie la Consiliul Naţional, dar pe teme de corupţie, ori aici nu discutăm despre o temă de corupţie în niciun caz şi i-am spus cu toţii lui Dragnea că nu suntem de acord să discutăm despre o eventuală autosuspendare, demisie, demitere, ci se convoacă şi Comitetul Executiv (CEx), care să susţină acelaşi lucru, probabil“, a spus, după şedinţa PSD, vicepreşedintele partidului, Lia Olguţa Vasilescu.

Primarul Craiovei este contrazis chiar de lege. Secţiunea a treia din „Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie“, se referă la infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie. Iar articolul 13 din această secţiune spune foarte clar: „Fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani“. Exact pe acest articol a fost încadrat Liviu Dragnea, care s-a folosit de autoritatea de lider al PSD atunci când a influenţat procesul electoral din vara anului 2012, în favoarea PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite