Politică

articolul anterior articolul urmator

„Om de stat“ sau „Om de paie“?

13
8 Feb 2019 18:32:04
Remus Pricopie
Viorica Dăncilă FOTO gov.ro
Viorica Dăncilă FOTO gov.ro

Ieri, la Bruxelles, doamna Viorica Dăncilă, în calitate de Prim-ministru al României, a pledat pentru nevoia de a adopta „urgent“ o decizie, la nivelul Guvernului, privind completurile de cinci judecători.

Pe parcursul întâlnirilor, argumentul folosit pentru o astfel de măsură ar fi fost „nerespectarea drepturilor omului“, lucru pe care, evident, nu a putut să-l demonstreze în faţa oficialilor europeni. Cu toate acestea, se pare că a avansat chiar şi o dată când acest act normativ ar urma să fie adoptat: săptămâna viitoare, la următoarea şedinţă de guvern.

Nu vreau să reiau explicaţiile de bun simţ împotriva unui astfel de act normativ. Au făcut deja acest lucru foarte mulţi profesionişti în domeniul dreptului, jurnalişti, oficiali europeni etc., care, în poziţiile lor publice, au detaliat motivele pentru care o astfel de măsură este nocivă pentru democraţia din ţara noastră.

Ceea ce aş dori însă acum este să o întreb pe D-na Viorica Dăncilă, absolventă a unor cursuri de master în domeniul administraţiei publice, dacă îşi mai aduce aminte ce a învăţat la universitate legat de responsabilitatea celor care îndeplinesc funcţii de demnitate publică.

De asemenea, mă întreb dacă realizează că are la dispoziţie două opţiuni:

a. Să apere interesul public a peste 20 de milioane de români, iar în acest caz va demonstra că este Prim-ministrul României şi că ştie să acţioneze ca un OM DE STAT;

b. Să fie avocata intereselor unui grup restrâns, respectiv câteva sute de cetăţeni, judecaţi şi condamnaţi pentru că au furat sute de milioane de Euro, ceea ce înseamnă aproximativ 20% din bugetul anual al educaţiei sau al sănătăţii.

Citiţi continuarea aici

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

kitty kat
8.02.2019, 19:11:49

Veorica e påpusa ruseascå Babushka. La exterior: coafatå + machiatå + gene false + cocotatå pe tocuri de 10 si are o mimicå constipatå, privirea unei vaci prin gard. La interior goalå, seacå... Dar stie limbi stråine: "Meic å foto?"

+11 (11 voturi)
Kremlinul de la Scrovsitea
8.02.2019, 19:14:47

Este hilara prezumtia ca, duduia vasilica-viorica ar fi frecventat orice in afara unor cercuri obscure de borfasi si cercul gospodinelor din Videle unde impartasea talentul sau la invelit sarmale celorlalte repetente de liceu profesional. Consider sadica din partea autorului, alaturarea unor cuvinte greu de pronuntat ca: responsabilitate, demnitate si universitate cu blandetea paricopitata per se, careia i se incurca limba in gura pana si la pronuntarea cuvintelor democratie si birocratie, care pentru ea sunt sinonime ( sorry alt cuvant antidancilesc).

+15 (15 voturi)
Ramona Georgescu
8.02.2019, 19:31:08

Nici nu trebuia să demonstreze necesitatea respectării drepturilor omului.Cei de acolo nu glumesc in ceea ce privește drepturile omului.La noi sunt multi cei cărora nu le pasă de așa ceva.Din articol reiese clar că nu contează că nu ai fost judecat conform legii.l

-11 (11 voturi)
bios
8.02.2019, 20:15:31

Sa ai asteptari de la vasilica de Videle nu poate insemna decat 2 lucruri - fie esti la fel de natarau si amoral ca ea, fie traiesti intr-un univers paralel.

+13 (13 voturi)
bios
8.02.2019, 20:17:03

Este suficient sa te uiti la vasilica si iti dai seama ca in spatele fondului de ten nu exista decat vid...nimic altceva.

+13 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările