Omul nou sau cum îşi regăseşte România busola ideologică

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drula

USRPLUS a creionat omul viitorului: drulăul! Nu este o exagerare de comentator. Propunerea vine de la Iulian Bulai, deputat responsabil cu cultura în partidul lui Cătălin Drulă. Deci, o personalitate capabilă să surprindă prefacerile antropologice.

Există o oarecare nedumerire legată de debutul lui Cătălin Drulă cu ranga în mână şi noua ipostază în care este privat de motricitatea palmară fină. Dar dincolo de nedumeririle personale, important este că societatea românească îşi găseşte, pentru prima dată de la căderea lui Nicolae Ceauşescu, un ideal uman şi o nouă busolă ideologică.

Combativ, agresiv, nemilos sunt însuşiri a căror componentă pozitivă a fost mai bine înţeleasă de români într-un experiment guvernamental menit să cultive instinctele de supravieţuire în rândul categoriilor vulnerabile: copii, pensionari, bolnavi, asistaţi social. Vedem cum cei din urmă au învăţat să se descurce, s-au adaptat, au evoluat, cum ar spune Darwin.

Important este instinctul. Important este reflexul cu care au fost condiţionaţi aceşti feţi frumoşi mereu tineri şi gata de luptă. Sunt un fel de reformatori care dau foc bibliotecilor şi ne amintesc că esenţa politicii este acţiunea. Aţi văzut ce s-a întâmplat cu CDR dacă a stat să combată PSD cu argumente ideologice? Au pierdut sau au dispărut umilitor! A venit Drulă şi ai lui, au lătrat scurt şi cu gura rânjită la maxim o înjurătură suedeză şi altul a fost deznodământul: din ashram au trecut cu toţii în consiliile de administraţie. Pragmatism politic în primul veac al mileniului III: nu-ţi mai răceşti gura cu spiritualitatea decadentă a rasei albe! E suficient să muşti cât să-i ţii la respect pe duşmanii de clasă, politici şi, mai ales, economici. Ca să muşti zdravăn sentimentul de ură este determinant şi el nu poate creşte decât faţă de cei care deţin resursele, Puterea, guvernarea. A fost PSD şi se încăpăţânează să se ţină tare. Dar a fost. Cu mentalitate de gardieni programaţi digital, drulăii nu pot fi decât în opoziţie cu guvernarea. Şi ea mai nou este reprezentată de Florian Cîţu, după Ludovic Orban.

Instinctele sunt instincte şi oricât ar încerca Klaus Iohannis să le manipuleze, să le dirijeze, natura are întotdeauna ultimul cuvânt.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite