Politică

articolul anterior articolul urmator

Omuleţii verzi de la UDMR

23
18 Aug 2014 20:13:35
Bogdan Diaconu
Omuleţii verzi de la UDMR au un singur gând: separatismul cu denumirea acoperită de autonomie
Omuleţii verzi de la UDMR au un singur gând: separatismul cu denumirea acoperită de autonomie

Nu este manifestare maghiară în Transilvania la care să nu apară “omuleţii verzi”, ştiţi, personajele acelea care strigă autonomie, adică separatism, şi care îndeplinesc în România rolul separatiştilor ruşi din Ucraina. Noroc că la noi metodele sunt doar ideologice şi politice. De exemplu, la Zilele Culturii Maghiare de la Cluj a apărut şi omuleţul verde, Nemeth Zsolt, care a apărat dreptul Ungariei de a decide autonomia maghiară în România!

Dacă omuleţii verzi ar fi doar oficiali şi manifestanţi din Ungaria, care vin cu misiune precisă în România, încă ar mai fi o scăpare: îi identificăm şi îi oprim la graniţă. O încercare timidă de acest fel a fost făcută de autorităţile române după mitingul scandalos din 10 martie 2014 de la Târgu Mureş. Dar ce ne facem cu omuleţii verzi care stau în Parlament, care vor să depună o lege separatistă pentru dezmembrarea României şi care, culmea ororilor, decid în Guvernul României, ţara pe care o vor desfăcută în bucăţi. La fel ca în criza din Est, separatismul care a lovit Ucraina nu ar fi fost posibil doar cu omuleţii verzi trimişi din Rusia, ei aveau nevoie de corespondenţi în interiorul ţării atacate. În România, scenariul este similar: omuleţii verzi de la Budapesta colaborează cu omuleţii verzi din UDMR şi alte formaţiuni extremiste în scopul ruperii Transilvaniei de România. Comparaţia nu este nicidecum exagerată, dacă ne gândim la colaborarea dintre Orban şi Putin şi la faptul că autonomismul maghiar promovat de primul este o copie soft a separatismului etnic al Moscovei.

Cum procedează omuleţii verzi maghiari. Ei sunt prezenţi la toate manifestările „culturale” maghiare, se închină la statuile horthyste, distribuie materiale separatiste, defilează călare ca să arate amintească de vremea în care Ungaria înrobea Transilvania şi dau tot timpul mesaje despre faptul că etnicii maghiari au nevoie de autonomie ca de aer, nu de drumuri, nu de locuri de muncă, nu de bună convieţuire cu majoritatea românească, ci de autonomie.

Spre deosebire de omuleţii verzi ai Rusiei care sunt declaraţi inamici ai Ucrainei, omuleţii verzi maghiari sunt „prieteni”, ei deţin funcţii în Guvernul României sau în administraţiile locale unde îşi văd de treabă cu bani de la buget. De curând, omuleţii verzi s-au adunat aşa, ca separatiştii din Lugansk şi din Doneţk, şi şi-au proclamat autonomia în Consiliile Locale în mai multe localităţi din Harghita şi Covasna. Dintre toţi, cei mai influenţi sunt omuleţii verzi de la UDMR: ei au acces la pârghiile statului român, la banii Ministerului Culturii, la tot felul de fonduri pe care le folosesc la înverzirea Transilvaniei, nu din punct de vedere forestier, aici acţiunea lor este mai degrabă de desfrunzire, ci din punct de vedere politic, cultural şi economic. Ocazional, omuleţii verzi se maschează cu steaguri albastre, dar scopul este acelaşi, să nu ne lăsăm păcăliţi.

Aşa încât se iscă întrebarea: ce facem cu omuleţii verzi?

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

23 Comentarii

Vanatorul/d.c.
18.08.2014, 21:03:28

D-le Diaconu, voi fi cat se poate de serios, in ce voi spune. Pentru a dovedi ca nu sunteti doar un simplu diversionist care incearca sa abata atentia cititorilor de la dezastrul in care a bagat PSD-ul tara, folosindu-se in acest scop de problema maghiara, va trebui sa faceti urmatoarele lucruri: - sa cereti in plenul parlamentului ,ca UDMR sa fie scos de la guvernare iar oamenii lui acceptati in toate functiile obtinute in stat doar ca urmare a unor concursuri si nu datorita aliantei parlamentare si politice cu PSD-ul; - sa cereti colegilor impreuna cu care formati majoritatea parlamentara, organizarea unui referendum la care cetatenii tarii sa raspunda cu "da" sau "nu" la o singura intrebare; " sunteti de acord cu existenta partidelor infiintate pe criterii etnice..?" Faceti aceste 2 lucruri si veti dovedi ca nu sunteti doar un simplu..propagandist.

+4 (6 voturi)
Olteanu Niculae
19.08.2014, 06:45:08

UDMR-ul nu este partid politic; functioneaza ca asocatie culturala; lasitatea este a guvernantilor care ii accepta ca partid politic; asa este romanul masochist,ii accepta si ii finanteaza de la ministerul culturii si de la minoritati; boala este la bucuresti,maghiarii doar profita de lasitatea si servilismul romaniei care face sluj in fata europei

-1 (5 voturi)
Iulian Ene
19.08.2014, 07:11:11

Bizara lamentatia ca UDMR decide in guvern, tinand cont ca PSD avea majoritate si fara UDMR si totusi a tinut sa si-i faca tovarasi de furaciuni Sau, indignat peste masura de faptul ca presedintele partidului a stat momaie cand l-au luat ungurii in bascalie mai deunazi cu imnul, v-ati dat demisia? Altcumva, observabil cum in covarsitoarea lor majoritate, editorialele dvs. sunt despre unguri. Or fi periculosi, dar comportamentul obsesiv paranoid e contraproductiv si da mesajul opus, ca toti cei care considera bazdacurile unguresti cu autonomia sunt cam dusi cu pluta.

0 (4 voturi)
Istvan József
19.08.2014, 16:16:36

Diaconule, lasa ungurii in pace sa si traiasca viata de zi cu zi in pace, ca nu ei sunt problema tarii, ci voi, care sunteti la putere si nu sunteti in stare sa folositi bogatille acestui mare stat in crestere nivelului de trai a cetatenilor, si ati bagat tara din nou in recesiune, in timp ce toate celelalte tari est europene sunt in crestere economica. Nu ungurii sunt problema tarii, ei isi vad de treaba lor, chiar si Orban Viktor cel megacriticat de toata lumea a creat fundamentele cresterii sanatoase a economiei Ungariei, si care astazi are cea mai rapida crestere economica in toata Europa. Vedeti va barna din ochii vostri cei care subminati economia tarii si saraciti populatia si care vreti sa creati tensiuni intre etnii in mod artificial ca sa distrageti atentia populatiei de la problemele reale, in timp ce va ingrosati conturile. Hai dupa gratii cu toti talharii tarii!!!

0 (6 voturi)
Florica Rizea
19.08.2014, 17:21:55

Stiti ca sunt un mare sustinator al d-vs RIZEA DUMITRU PSD sect. 4 ! Dar sa puneti intrebarea ca ati vrea sa demisionati din PSD nu imi vine sa cred. Daca tot demisionati din PSD eu cred ca este normal sa va inscrieti la UDMR.....111111 Bafta in continuare si putere de munca.

-3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (23)

Modifică Setările