Operaţiunea „Canibalizarea României“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este o operaţiune în curs care înregistrează rezultate excepţionale în decredibilizarea şi umilirea ţării noastre pe plan internaţional.

Rezultatele sunt cu mult peste aşteptările actorilor de la noi care susţin o partitură ale cărei implicaţii nu le înţeleg. Nu mai este, aşa cum poate să pară la o privire rapidă, un simplu proces de canibalizare atroce la nivelul liderilor PSD, în luptă deschisă pentru ocuparea fotoliului domnului Dragnea, dar şi încercând să se distrugă şi între ei, sperând că vor fi mai puţini, sau cât mai puţini posibil, la masa la care se va împărţi viitorul caşcaval de partid şi de stat.

Lucrurile, din păcate pentru noi toţi, se expandează cu o viteză uimitoare, având ca rezultat adâncirea la extrem a polarizării sferei politice, dar şi a asistenţei care, de la stadiul se spectator amuzat, începe să resimtă acut nesiguranţa faţă de ceea ce va fi un viitor sub semnul demenţei complete a sfâşierii dezordonate care ţine loc de luptă politică. După PSD, acum începe să se canibalizeze întreaga societate românească, trimiţând înspre exterior un mesaj al divizării, insecurităţii şi impredictibilităţii, preluat ca atare, exact în aceşti termeni, de profesioniştii politicii din ţările-cheie ale proiectului european. În consecinţă, de parcă nu era deajuns să se vorbească despre ţara noastră în termenii binecunoscuţi, de ţară excentrică şi marginală în cadrul acestui proiect, oamenii de încredere ai domnului Dragnea, cei pe care-i promovează şi apără necondiţionat, cei cu care se identifică politic şi la nivel de mentalitate şi aspiraţii, au păşit cu graţie de dinozaur, în magazinul de porţelanuri fine din sala de bal a Europei.

Vorbim despre recentele derapaje grave şi inadmisibile ale domnilor Pop şi Vâlcov, de nepermis într-un stat civilizat din UE. Replici care au fost preluate de analiştii de la Bucureşti ai ambasadelor care, după obicei, le-au trimis imediat înspre cancelarii şi departamentele de analiză strategică ale instituţiilor europene, acţiune normală deoarece, acum, România este pe linia prioritară de atenţie ca stat care va prelua peste doar câteva luni Preşedenţia Consiliului. Şi uite ce-au văzut:

1. Creaţia domnului Pop, fost ministru al coaliţei PSD-ALDE:

Imagine indisponibilă

2. Creaţia domnului Vâlcov, consilier personal al prim-ministrului Viorica Dăncilă, considerat „eminenţa cenuşie“ a domnului Dragnea:

Imagine indisponibilă

Motiv logic pentru reacţii foarte dure la nivel european şi care, dacă am auzit bine, se vor regăsi ca atare în diferite documente ce urmează a fi elaborate de Comisia Europeană şi în Parlamentul European care să condamne încălcarea de către România a valorilor europene.

Mare atenţie la cuvintele folosite de Gunther Kirchbaum, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene care se referă la semnificaţia politică a creaţiilor celor doi înalţi oficiali români:

Recentele derapaje reprezintă apogeul trist al unei dispute care a şi-a pierdut simţul măsurii. Aceste persoane au devenit intolerabile în funcţiile pe care le ocupă. Se poate observa că intensitatea atacurilor continuă să crească. Totodată, au fost depăşite nişte linii roşii de mai multe ori, inclusiv prin a critica Forumul German, care a fost prezentat ca fiind continuatorul Socialismului Naţionalist. Trebuie notat faptul că folosirea svasticilor şi altor simboluri anti-constituţionale în Germania reprezintă infracţiuni. În acelaşi timp, un astfel de comportament arată o ignoranţă şocantă privind istoria. Din moment ce Guvernul României nu s-a distanţat în mod clar de toate acestea, pare rezonabil să presupunem că acceptă în mod deliberat, dacă nu le şi controlează. Drept urmare, (aceste fapte) provoacă daune grave asupra bunelor relaţii germano-române... Pe lângă afectarea bunelor relaţii germano-române, acest lucru duce la o şi mai mare pierdere de prestigiu pentru guvernul României la nivel internaţional. În plus, din cauza evenimentelor prilejuite de revocarea Laurei Kovesi şi a faptului că au fost modificate legile anticorupţie, România se află sub atenta supraveghere a Comisiei Europene. Astfel, pentru mine este foarte clar că MCV nu poate fi încheiat.“

Asta e şi nu e decât un timid început. Asta pentru că acţiunile celor doi, nu numai că nesancţionate de dl. Dragnea, au primit din partea Preşedintelui PSD un decret de iertare a păcatelor, domnul Vâlcov fiind într-o situaţie, spune Dragnea, care nu este de natură să-l facă să demisioneze. Atunci are dreptate Kirchbaum care afirmă că toată campania este mizerabilă, ar fi controlată şi binecuvântată de Guvernul României?

Mie nu-mi vine să cred că lucrurile pot merge într-atât de departe, dar este limpede că, din nou, canibalizarea internă specifică PSD şi extinsă la nivelul politicii româneşti provoacă daune enorme credibilităţii ţării. Drept urmare, revine procedura punerii la colţ a unei Românii care, spun neprietenii noştri, are politicieni care nu seamănă cu ceilalţi din Europa. Astfel se ridică din nou (oare a câta oară) un mare semn de întrebare asupra predictibilităţii scenei noastre politice şi a maturităţii ei.

Sigur, apărarea poate consta în a spune (şi pe bună dreptate) că PSD-ul are cea mai ineptă echipă de consultanţi în domeniul construcţiei imaginii publice, cu comunicatori pe măsură. Aşa e, se vede, nu mai trebuie multe argumente. Dar nu ajunge pentru cei care trebuie, care sunt obligaţi să dialogheze instituţional cu Guvernul României, parteneri externi a căror voce de disperare se aude din ce în ce mai puternic şi ultimativ.

Spuneam în materialul de ieri că România va începe să sufere. Uite că aşa e şi nu suntem decât la începutul unui întreg proces. Noi ne izolăm, noi ne comportăm ca nişte excepţii, noi lăsăm ca persoane ca domnii Pop şi Vâlcov să evolueze nestingheriţi şi să profereze nestingheriţi mesajele lor de ură şi intoleranţă. Ceilalţi doar consemnează derapajele multiple şi le vor sancţiona ca atare. Sper să n-am dreptate, dar, de fapt, ştiu că am şi că România va plăti.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite