Oprea: Dragnea m-a rugat să-l sprijin pentru şefia PSD. L-am sunat pe Zgonea, dar era la mare. Atunci am bătut palma cu Dragnea. Nu l-am sunat pe Coldea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul lider UNPR, Gabriel Oprea, intervine în disputa dintre Liviu Dragnea şi Victor Ponta.
Fostul lider UNPR, Gabriel Oprea, intervine în disputa dintre Liviu Dragnea şi Victor Ponta.

Gabriel Oprea a intervenit şi el în scandalul Ponta-Dragnea şi a anunţat printr-o postare pe Facebook că vrea să „restabilească adevărul”. Acesta a precizat că înaintea Congresului PSD din 2015, Liviu Dragnea a fost cel care l-a sunat şi l-a invitat la sediul PSD, pentru a-i cere un favor. Oprea a precizat că a „bătut palma cu Dragnea” pentru a-l susţine în cursa pentru şefia PSD atunci când Valeriu Zgonea nu i-a răspuns la telefon.

Fostul lider UNPR Gabriel Oprea a declarat, miercuri, printr-o postare pe Facebook, că Liviu Dragnea a fost cel care l-a sunat în 2015 pentru a-l ajuta să ajungă preşedintele PSD.  Acesta a mai precizat că lupta pentru locurile unu şi doi în partid se dădea la momentul respectiv între Dragnea şi Valeriu Zgonea, Oprea alegând să-l susţină pe primul pentru că Zgonea nu ar fi răspuns la telefon.

Gabriel Oprea a mai menţionat că strategia de susţinere a lui Liviu Dragnea, atât în discursurile UNPR, cât şi în paralel, prin lobby, au fost stabilite la masă împreună cu Vasile Dîncu, Marian Oprişan şi Nelu Mocioalcă.

Întreaga postare de pe Facebook a lui Gabriel Oprea

„Haideţi să restabilim adevărul!

Adevărul este ca înaintea Congresului PSD din 2015, Liviu Dragnea m-a sunat si m-a invitat la sediul PSD, spunându-mi că doreşte să mă roage ceva.

I-am raspuns ca îl aştept la sediul UNPR din aceeasi curte. Imi amintesc si azi - poate domnul Dragnea a uitat - cum stateam noi doi fata in fata, la un pahar cu vin, cu presa in spatele nostru si cum ma ruga sa-l ajut sa castige presedintia PSD. Liviu Dragnea stie foarte bine ca nu am vorbit la telefon nici cu Florian Coldea, nici cu altcineva. În schimb, la finalul discuiei cu Dragnea, l-am sunat pe Vali Zgonea, in contextul in care intre cei doi era o competitie pentru nr. 1 si nr. 2 in partid. L-am sunat pentru ca am considerat ca e fair play sa discut deschis cu el despre acest subiect. Din pacate, la telefon mi-a raspuns aghiotantul domnului Zgonea, care mi-a comunicat ca presedintele Camerei Deputatilor, aflat la acel moment la vila RAAPPS din Neptun, este ocupat. Atunci am batut palma cu Dragnea, i-am promis sprijinul meu.

Peste cateva ore ne-am revazut la masa, nu in Piata Amzei, ci într-un restaurant din zona Primăverii - Charles de Gaulle. Vali Zgonea nu a fost prezent acolo; aşa cum am spus, el era la mare. Ma însoţeau, în schimb, domnii Marian Oprişan si Nelu Mocioalca. Eram prieteni şi îi rugasem să vină să discutăm tocmai despre susţinerea candidaturii lui Liviu. Iar Liviu a venit însoţit de prietenul lui şi amicul meu, Vasile Dîncu. Împreună am stabilit două lucruri: să facem cu toţii lobby pentru Liviu Dragnea şi să exprim sprijinul meu şi al UNPR într-un discurs pe care să îl susţin la începerea lucăarilor Congresului, cred că al doilea, după un important invitat străin.

Am facut tot ce am promis: l-am susţinut total pe camaradul Liviu Dragnea. Şi discursul meu s-a bucurat de aprecierea tuturor celor prezenţi.

Pe vecinul meu, Codrin Ştefănescu, cel cu care m-am certat si m-am impacat de multe ori, il cunosc din 2002, cand eram prefectul Capitalei, iar el era la PSD Bucuresti. Am facut impreuna legea prin care prefecturile au dat cate 500 m de teren cuplurilor de tineri casatoriti, ca sprijin la inceput de drum, proiect care a avut sustinerea premierului si presedintelui PSD, Adrian Nastase. În preajma Congresului din 2015, Codrin m-a bătut la cap, aproape în fiecare seară, să-l sprijin pe prietenul lui, Liviu Dragnea şi părerea lui a contat pentru mine, chiar dacă luasem deja decizia în acest sens.

Acesta este ADEVARUL”, a scris Gabriel Oprea pe Facebok.

Citeşte şi:

Liviu Dragnea: „Gabriel Oprea mi-a spus «Am vorbit cu statul de drept. Zgonea trebuie să fie numărul unu în partid, iar tu, numărul doi». Coldea era la telefon“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite