Oprea şi Iohannis la Bruxelles: au plecat fanfaroni şi s-au întors bufoni

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Epopeea marelui interesat naţional care este Gabriel Oprea la Bruxelles va deveni subiect de bancuri. Câteva săptămâni, scorţos cum îl  ştim, Oprea s-a umflat în România cu apărarea naţiunii în faţa cotelor de imigranţi. Apoi s-a întors de la Bruxelles la fel de încruntat, dar mai puţin semeţ, după ce pe Frau UE a durut-o în cot de marele general.

Iohannis se duce şi el la Bruxelles după ce s-a dat mare apărător al României, unde altundeva decât la Palatul Cotroceni. O să se întoarcă şi el cu o victorie la fel ca şi a lui Oprea, pentru că în Europa oameni ca Oprea şi Iohannis nu valorează nici cât o ceapă degerată. Au plecat fanfaroni şi s-au întors bufoni şi atâta au apărat România de imigranţii non-UE încât o să-i primim pe toţi cei arondaţi şi ceva pe deasupra.

Nu am auzit că România va refuza cotele obligatorii de imigranţi, cum face Slovacia, în ciuda votului din Consiliul UE. Dar Slovacia a arătat de multe ori că ştie să îşi apere interesele. A făcut-o şi în faţa nesimţirii maghiare şi a pretenţiilor lor expansioniste, o face şi în faţa Europei. Dar acolo nu e preşedinte Iohannis, nici ministru de Interne Oprea.

În limbaj sportiv, Oprea şi Iohannis au înfrânt, plus că au obţinut o mare bătaie. România se întoarce repede la statutul ei de vasal al UE, al Germaniei şi al cui vrea, pentru că politicienii români gen Oprea şi Iohannis sunt băţoşi numai la ei acasă. Cum depăşesc graniţa se înmoaie, devin mieroşi şi timizi şi nu mai ştiu mâna cui să o pupe. În cazul de faţă, a doamnei Merkel.

Nu am auzit că România va refuza cotele obligatorii de imigranţi, cum face Slovacia, în ciuda votului din Consiliul UE. Dar Slovacia a arătat de multe ori că ştie să îşi apere interesele. A făcut-o şi în faţa nesimţirii maghiare şi a pretenţiilor expansioniste ale Ungariei, o face şi în faţa Europei. Dar acolo nu e preşedinte Iohannis, nici ministru de Interne Oprea.

În rest, despre interesul naţional, numai de bine. Oprea va spune că a făcut tot ce a putut, dar nu a putut nimic, Iohannis va invoca solidaritatea europeană şi va înghiţi găluşca. Doar nu-i ia pe imigranţi la el acasă, nici nu va suporta el consecinţele. Şi uite aşa, s-a mai scris o pagină ruşinoasă din istoria coloniei România...

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite