Politică

articolul anterior articolul urmator

Oprea şi Iohannis la Bruxelles: au plecat fanfaroni şi s-au întors bufoni

9
23 Sep 2015 13:55:01
Bogdan Diaconu
Cei doi politicieni care au speriat Vestul
Cei doi politicieni care au speriat Vestul

Epopeea marelui interesat naţional care este Gabriel Oprea la Bruxelles va deveni subiect de bancuri. Câteva săptămâni, scorţos cum îl  ştim, Oprea s-a umflat în România cu apărarea naţiunii în faţa cotelor de imigranţi. Apoi s-a întors de la Bruxelles la fel de încruntat, dar mai puţin semeţ, după ce pe Frau UE a durut-o în cot de marele general.

Iohannis se duce şi el la Bruxelles după ce s-a dat mare apărător al României, unde altundeva decât la Palatul Cotroceni. O să se întoarcă şi el cu o victorie la fel ca şi a lui Oprea, pentru că în Europa oameni ca Oprea şi Iohannis nu valorează nici cât o ceapă degerată. Au plecat fanfaroni şi s-au întors bufoni şi atâta au apărat România de imigranţii non-UE încât o să-i primim pe toţi cei arondaţi şi ceva pe deasupra.

Nu am auzit că România va refuza cotele obligatorii de imigranţi, cum face Slovacia, în ciuda votului din Consiliul UE. Dar Slovacia a arătat de multe ori că ştie să îşi apere interesele. A făcut-o şi în faţa nesimţirii maghiare şi a pretenţiilor lor expansioniste, o face şi în faţa Europei. Dar acolo nu e preşedinte Iohannis, nici ministru de Interne Oprea.

În limbaj sportiv, Oprea şi Iohannis au înfrânt, plus că au obţinut o mare bătaie. România se întoarce repede la statutul ei de vasal al UE, al Germaniei şi al cui vrea, pentru că politicienii români gen Oprea şi Iohannis sunt băţoşi numai la ei acasă. Cum depăşesc graniţa se înmoaie, devin mieroşi şi timizi şi nu mai ştiu mâna cui să o pupe. În cazul de faţă, a doamnei Merkel.

Nu am auzit că România va refuza cotele obligatorii de imigranţi, cum face Slovacia, în ciuda votului din Consiliul UE. Dar Slovacia a arătat de multe ori că ştie să îşi apere interesele. A făcut-o şi în faţa nesimţirii maghiare şi a pretenţiilor expansioniste ale Ungariei, o face şi în faţa Europei. Dar acolo nu e preşedinte Iohannis, nici ministru de Interne Oprea.

În rest, despre interesul naţional, numai de bine. Oprea va spune că a făcut tot ce a putut, dar nu a putut nimic, Iohannis va invoca solidaritatea europeană şi va înghiţi găluşca. Doar nu-i ia pe imigranţi la el acasă, nici nu va suporta el consecinţele. Şi uite aşa, s-a mai scris o pagină ruşinoasă din istoria coloniei România...

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Chirita
23.09.2015, 16:24:14

În urmă cu cca. o săptămână am postat un comentariu (la un alt articol) în care spuneam că toată gâlceava asta referitoare la emigranți este fără sens. Toate statele UE vor trebui să primească refugiați iar scremenelile și gardul lui viktor orban (cu litere mici) nu sunt altceva decât un pipi în contra bătăii vântului. Părerea mea referitoare la acest aspect: jocurile sunt făcute(la nivel politic) și oricât strigăm cu toții, noi poporul UE, că nu vrem islamizare (mai mult din spatele unui computer) acest lucru se va întâmpla. Ca să se oprească islamizarea este nevoie sa se iasă in stradă!

+4 (6 voturi)
Chirita
23.09.2015, 16:55:08

PS: după ce soțul meu (german din moși-strămoși) fost făcut nazist, de către 2-3 membrii SPD, în urma declarării faptului că este contra primirii de emigranți în Germania, noi am ales (pt. a ne proteja firma pe care o avem - sursa noastră de venit) să nu ne mai exteriorizăm părerile. Dar să nu credeți că ne vom schimba opinia care este în unanimitate cu a majorității poporului german, în ciuda celor date publicității prin ziare, reviste, ZDF sau ARD!!! (personal, nu cunosc pe nici un neamț care să accepte emigranți; iar mulți dintre voluntarii de aici și din cei care au aplaudat venirea emigranților nu sunt germani ori europeni, ci au nume de musulmani cu excepția unor țoape care...; mai mult, multora le este frică de izbucnirea uni război civil).

+2 (2 voturi)
Ovidiu Olariu
24.09.2015, 05:55:34

BOGDAN DIACONU, marele cautator de subiecte bomba, calca iarasi in strachini ! Au aparut in lume noi teme, hai sa-si dea cu parerea si Bogdan Diaconu, vanzandu-ne, ca deobicei, pretioasele sale idei. A epuizat -deocamdata !- subiectele cu ungurii, cu tiganii, cu evreii, a clarificat cum trebuie sa procedeze Romania daca UE ne taie fondurile din cauza imigrantilor, mai mult, a spus-o raspicat: gata, Romania sa inceteze plata contributiei la UE ! Etc. etc. ! Cata clarviziune, cata maturitate politica ! Este timpul sa recunoastem si sa ne bucuram alaturi de acest clarvazator si intransigent lider politic ! Mai ales ca atatea subiecte novatoare ne propune periodic Bogdan Diaconu ! Inspirat si categoric, ca deobicei, dl. Diaconu decreteaza si de data aceasta: "in Europa, oameni ca Oprea si Iohannis nu valoreaza cat o ceapa degerata" ! Mai mult: "au plecat fanfaroni si s-au intors bufoni" ! Ce noroc pe noi ca avem valori ca Bogdan Diaconu, care, orice s-ar spune, este, inca, o ceapa nedegerata ! Ehei, au ramas departe vremurile cand dl. Diaconu transpira din greu pentru lustruirea si omagierea PSD-ului si a liderilor sai. De acum este absolut limpede pentru oricine: daca mai vrem sa contam ca natiune pe planeta, singurul om care trebuie sa reprezinte Romania este, evident, dl.Bogdan Diaconu ! Inca un lider providential ! Ce noroc pentru tara noastra si pentru romani !

-3 (3 voturi)
Iulian Arion
24.09.2015, 07:09:13

Prăpăditule, dacă n-ai nimic de spus la tribuna parlamentului, vii aici să poluezi? La muncă, putoare!

-4 (4 voturi)
Ion
24.09.2015, 18:24:45

Din nefericire și împotriva celor care -l condamnă cu mânie proletară,autorul are dreptate ! Cu mențiunea că toată nația este o adunătură de sclavi lipsiți de demnitate !

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările