Politică

articolul anterior articolul urmator

Oprea: Povestea cu plagiatul nu va ţine, pentru că în politică nu doctoratele contează, ci ceea ce faci pentru oameni

5
3 Aug 2016 02:19:14
Autor: News.ro

Fostul lider UNPR Gabriel Oprea scrie, marţi, pe Facebook, că acuzaţiile privind plagiatul său au apărut în 2015 după ce a fost numit premier interimar şi după ce a luat o serie de măsuri din această funcţie, astfel încât adversarii săi au încercat să îl decredibilizeze, însă consideră că "povestea" cu plagiatul său "nu va ţine".

Gabriel Oprea spune că au existat o serie de "coincidenţe", începând cu momentul în care, în vara anului 2015, a fost numit premier interimar, în absenţa lui Victor Ponta, unele dintre ele având legătură cu susţinerea sa faţă de proiecte ale preşedintelui Klaus Iohannis, precum Strategia Naţională de Apărare, dar şi voturile UNPR pentru legi precum pensiile militare.

După acele momente, la 1 iulie 2015, în presă apare "un amplu material despre aşa-zisul plagiat" al premierului interimar de atunci, Gabriel Oprea.

Oprea lansează acuzaţii la adresa jurnalistei care a descoperit plagiatul său, Emilia Şercan, despre care afirmă că este "fost angajat la trustul de presă al lui Sorin Ovidiu Vântu (plătită, spun unii, surprinzător de bine chiar şi la vremea aceea)". 

El spune că nu crede în coincidenţe, ci îşi explică întreaga situaţie a plagiatului prin faptul că "unii" şi-au dat seama că nu este vulnerabil, că nu poate "răspunde la butoane" şi că încurcă planurile unora.

"Au încercat apoi să să caute ceva, orice, care să mă compromită. Au încercat în aprilie 2015 cu o reclamaţie la ANI. Nu a mers, pentru că ANI a verificat (încă o dată) şi a constatat că totul e în regulă în ceea ce mă priveşte. Au încercat apoi cu reîncălzirea unor subiecte răsuflate de prin 2003 – 2004. Nici aşa nu a mers, pentru că oamenii sunt mult mai inteligenţi decât îi cred unii jurnalişti. Aşa că au scos povestea cu plagiatul. Nici asta nu va ţine, pentru că în politică nu doctoratele contează ci ceea ce faci pentru oameni", spune Oprea, ca o explicaţie pentru scandalul plagiatului său.

Oprea le transmite celor care îi "poartă sâmbetele prin presă" că nu este "naiv" şi nu va accepta lecţii de moralitate "de la indivizi plătiţi din furt". "Am văzut prea multe cozi de topor deghizate în mironosiţe ca să mă las păcălit", conchide Oprea.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a stabilit, luni, cu unanimitate de voturi, că Gabriel Oprea a plagiat în lucrarea de doctorat susţinută în anul 2000, la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti şi a propus retragerea titlului de doctor acordat fostului vicepremier. Gabriel Oprea poate contesta decizia în termen de 14 zile.

Gabriel Oprea a anunţat că va contesta decizia CNATDCU. ”Nici îndrumătorul meu de doctorat, nici comisia care a decis acordarea titlului, nici Universitatea Bucureşti, nimeni nu a avut ceva de obiectat la lucrarea respectivă. Repet, este vorba de anul 2000, când nu eram în politică, nu eram nici ministru, nici membru de partid, nici prefect şi nici nu mă gândeam că voi urma un astfel de drum”, scrie fostul vicepremier.

În aceeaşi zi, jurnalista Emilia Şercan a remarcat pe Facebook că Gabriel Oprea nu ştie nici când şi-a susţinut doctoratul, data oficială apărută în acte fiind 18 ianuarie 2001.

"Impostura lui Gabriel Oprea este uriaşă - omul nici macar nu are habar când şi-a susţinut doctoratul. A scris mai devreme pe pagina lui de Facebook că a devenit doctor în 2000. Nu, nu este vorba despre anul 2000! Data oficială care apare în acte este 18 ianuarie 2001, însă cum habar nu are când s-a intamplat asta, stau şi mă intreb dacă susţinerea publică chiar a avut loc. Cum să nu ştii data când ai devenit doctor dacă ai muncit corect pentru asta? Sau măcar anul?". a scris Emilia Şercan.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Nicolai Barbulescu
3.08.2016, 07:15:49

Oprea intelege prin afirmatiile sale ca ceace faci pentru oameni conteaza,probabil ca biroul special,masina,doctoratul,antimergatoarele,etc au fost pentru binele poporului care dupa cum vedeti in premiza acestori mari POLITICIENI,DOCTORI ei trebuiau sa fie primi care sa benificiezede aceste avantaje,rusine,rusine si iar rusine pentru lipsa de respect acelor care asidua zi de zi muncind cinstit fara a astepta pensii speciale.Acestia sunt cei care ne conduc grasi la obraz si la punga.

+1 (1 vot)
adrian hora
3.08.2016, 09:03:07

ai furat, plateste magarule!

Carmen Florea
3.08.2016, 23:04:29

Mare porcan ... El, to'arasi, a facut pt oameni ... mai ales pt politistul mort ... Jigodie, n-aveai dreptul la 'coloana', lepadaturo, iar politistul azi era viu cu familia sa. Ii dai cu 'recitalu' macar sa moara si ma-ta, oricum tu esti 'victima', puslama analfabeta, din aghiotantul lui Cozma ai ajuns 'ghenerar' la 40 ani, tarlaind prin birouri cu coniacul in frigider, ca nu stii nici sa tii o arma in mana, cclar de cartier, iti parea ca nu-i nimeni ca tine, derbedeule ... Ia-te de mana cu finu', cel mai hortodox ruman, si mars la bulau ca sa nu frecati menta prin tribunale, ranjind, pe banii contribuabililor, talharilor.

CristianSieg Ufo
4.08.2016, 00:25:11

Mai bine fa ceva cu adevarat bun pentru popor. CRAPI ! Si ia l si pe ilieskovici cu tine !

Michael Lang
4.08.2016, 02:05:44

"Povestea cu plagiatul nu va ţine, pentru că în politică nu doctoratele contează, ci ceea ce faci pentru oameni Citeste mai mult: adev.ro/obb1v5". Ce are sula cu prefectura, mai porcule ?

Modifică Setările