Oprea (PSD): Cîţule, nu te-ai plictisit de minciunile tale? Când vorbeşti despre restanţe la plata facturilor de 1,4 miliarde lei pentru Start-up Nation, minţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministrul pentru Mediul de Afaceri Ştefan-Radu Oprea i-a transmis lui Florin Cîţu că minte cu neruşinare atunci când spune că PSD a lăsat restanţe la plata facturilor de 1,4 miliarde lei pentru programul Start-up Nation. Senatorul social-democrat adaugă că aceste facturi nu existau, iar „documentele de decont ale antreprenorilor nefiind depuse şi validate la plată de către Agenţiile regionale pentru IMM-uri”.

„Ciţule, nu te-ai plictisit de minciunile tale? Dar întâi aş vrea să îţi fie clar că Start Up Nation este un program care sprijină antreprenorii. Aceştia, de obicei, nu fac politică. De aceea nu trebuie să îti baţi joc de ei. În ce constă minciuna. Când vorbeşti despre restanţe la plata facturilor de 1,4 miliarde lei, minţi cu neruşinare. Aceste facturi nu existau, documentele de decont ale antreprenorilor nefiind depuse şi validate la plată de către Agenţiile regionale pentru IMM-uri”, a scris Ştefan-Radu Oprea sâmbătă pe Facebook.

El a mai spus că „practica în care cerem toţi banii, adică două miliarde, de la începutul anului, când nevoia efectivă pentru plăţile facturilor este la sfârşitul anului, trebuie să înceteze”.

„Am spus de la lansarea acestui program că alocarea resurselor bugetare trebuie facută la momentul oportun. Practica în care cerem toţi banii, adică două miliarde, de la începutul anului, când nevoia efectivă pentru plăţile facturilor este la sfârşitul anului, trebuie să înceteze. Pentru că banii care stau degeaba în conturile ministerelor ne costă foarte mult. Dar când singurul tău scop este să împrumuţi bani şi nu acela de a-i cheltui oportun şi cu discernământ, atunci desigur că naşti monştri”, a completat Oprea.

Senatorul PSD l-a întrebat pe ministrul de Finanţe de ce nu a prevăzut banii în buget pentru plata facturilor restante care există acum, în valoare de 400 milioane lei.

„Întrebarea simplă este următoarea: astăzi există facturi restante, cu documente justificative verificate şi aprobate în valoare de 400 miĺioane lei. De ce nu aţi prevăzut banii în buget pentru a le plăti? Restul este propagandă.... P.S. nu mai râde de antreprenori...”, a conchis Ştefan-Radu Oprea.

Florin Cîţu a spus că restanţele la plata facturilor pentru Start-up Nation erau, la începutul anului trecut, de 1,4 miliarde lei. PSD a alocat pentru tot anul 2019 doar 383,6 milioane lei pentru plata acestor facturi, însă banii au fost alocaţi doar pe hârtie. Ministrul de Finanţe precizează că atunci când a preluat PNL guvernarea, în luna noiembrie a anului trecut nu fusese plătit niciun ban pentru Start-up Nation, iar în buget mai erau numai 50 de milioane de lei.

Reacţie lui Florin Cîţu vine după ce PSD a anunţat că va avea un amendament în Parlament la proiectul de rectificare bugetară care prevede alocarea a 400 milioane lei pentru tinerii antreprenori care au accesat programul Start-up Nation.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite