Oprea şi Tăriceanu ameninţă şi ei că boicotează alegerile dacă se revine la două tururi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Potrivit unor surse politice, liderul UNPR, Gabriel Oprea, dar şi copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, vor anunţa că boicotează alegerile locale dacă premierul Dacian Cioloş modifică legea electorală prin ordonanţă de urgenţă şi se revine la votul în două tururi de scrutin. Practic, cei doi lideir politici îl susţin pe Liviu Dragnea, cel care a anunţat primul că PSD va boicota alegerile dacă se schimbă legea.

Surse politice din conducerea PSD au povestit pentru „Adevărul“ că liderul UNPR, Gabriel Oprea, l-a sunat joi seara pe Liviu Dragnea, spunându-i că şi partidul său va boicota alegerile dacă Dacian Cioloş optează pentru vot în două tururi de scrutin la locale, aşa cum insistă liberalii. Aceleaşi surse susţin că Liviu Dragnea a avut o discuţie şi cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care, de asemenea, i-a promis că va avea aceeaşi poziţie la negocierile de săptămâna viitoare cu Cioloş pe tema modificării legii electorale. 

PSD, UNPR şi ALDE ţin cu dinţii ca alegerile locale să se desfăşoare într-un singur tur de scutin, sistem care le-ar permite să-şi conserve un număr important din actualii primari. „Să discutăm despre poziţia noastră faţă de această năstruşnicie a liberalilor cu legea în două tururi pentru primari. Două tururi vor astăzi, mâine s-ar putea să dorească trei tururi. Aseară un coleg, nu-i dau numele ca să nu-l expun, a venit cu o idee care mi se pare foarte interesantă şi stingem scandalul: la comune un tur, la oraşe două tururi, la municipii trei tururi şi la Bucureşti atâtea tururi cât e nevoie ca să iasă Buşoi şi nu mai avem scandal. Noi riscăm foarte mult să aruncăm ţara în aer. România acum reprezintă o insulă de stabilitate apreciată de absolut toată lumea în zonă şi pentru Primăria Capitalei, oamenii ăştia sunt în stare să tulbure această stabilitate care ne este foarte benefică“, a spus Dragnea la şedinţa conducerii PSD. Însă alegerile în două tururi n-au de ce să arunce ţara în aer. Dimpotrivă, oferă primarilor o mai mare reprezentativitate, deci democraţia are de câştigat. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite