VIDEO Care sunt cele două întrebări la referendumul pe Justiţie. Klaus Iohannis va transmite un mesaj public pe Justiţie în această seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, a anunţat întrebările la referendumul pe Justiţie din data de 26 mai. Şeful statului va susţine o declaraţie de presă pe acest subiect la ora 19.00.

Cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin DA sau NU cu privire la următoarele întrebări:

1. Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?

2. Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?

Data referendumului este 26 mai 2019, în ziua desfăşurării alegerilor pentru Parlamentul European.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, la Iaşi, că în funcţie de agenda preşedintelui Klaus Iohannis, campania PNL şi cea privind referendumul vor fi unite, precizând că oricând va fi necesar vor fi organizate evenimente comune. "Vom încerca să convingem cetăţenii români de necesitatea absolută a unui vot favorabil pentru întrebările puse la referendum. În funcţie de agenda preşedintelui, în măsura în care vor exista evenimente în care să putem să unim campaniile, le vom uni aceste campanii", a spus el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite