VIDEO Iohannis, ziua şi atacul la PSD:  Dragnea nu mai discută cu UE. De ce au lucrat atât de mult pentru subjugarea Justiţiei? Pentru a-l scăpa pe Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis refuzul în scris pentru cei trei miniştri propuşi de PSD: Eugen Nicolicea (Justiţie), Tit Brăiloiu (Diaspora) şi Oana Florea (Fonduri Europene). Şeful statului nu a ratat ocazia de a-l ataca pe liderul PSD Liviu Dragnea: „În Europa nu mai discută nimeni cu PSD. Alegerile şi referendumul sunt despre viitorul european al României. Votaţi pe 26 mai!“, a îndemnat Iohannis.

Declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis:

PSD a produs cea mai slabă guvernare de după Revoluţie. Zero autostrăzi, zero spitale, doar promisiuni, iar la capitolul realizări, nimic. Cu o excepţie: la modificări pe legile justiţiei, la modificări pe Codurile penale, au lucrat mult şi prost. Se pune întrebarea retorică „De ce au lucrat PSD-iştii atât de mult şi atât de intens pentru subjugarea justiţiei, pentru îndoirea legilor justiţiei?”. Păi răspunsul este cunoscut, arhicunoscut şi clar: pentru a-l scăpa pe Dragnea de justiţie. De asta lucrează PSD de doi ani şi jumătate.

Pentru că, sigur, pentru PSD, este mult mai important să-i fie bine lui Dragnea decât să-i fie bine României sau să le fie bine românilor. Şi, sigur, cum Dragnea şi alţii au probleme reale cu justiţia, în Europa nu mai discută nimeni cu ei şi atunci, cum Dragnea nu discută cu Europa, PSD are impresia că nici România nu mai trebuie să fie aproape de Uniunea Europeană. PSD se preocupă de probleme lui Dragnea, nu de problemele României sau ale românilor.

Înainte de sfintele sărbători de Paşti, mi-au propus PSD-iştii o remaniere a acestui guvern, nu pentru a face guvernarea mai bună, nu vă faceţi iluzii. S-au certat ei între ei, găştile, acolo în interiorul PSD, şi au venit cu trei propuneri, persoanele propuse, Nicolicea, Florea şi Brăiloiu. Şi le-am spus atunci că nu sunt de acord cu această remaniere, fiindcă nu aduce nimic nou, nu aduce nimic bun şi nu este făcută pentru a guverna mai bine.Astăzi le-am dat PSD-iştilor refuzul meu şi în scris, ca să înţeleagă mai bine că nu sunt de acord cu această remaniere.

În expunerea mea de până acum, se vede clar că apar 2 teme: justiţia, care este sub atacul PSD-iştilor, şi proasta guvernare, care încearcă prin ordonanţe de urgenţă să creeze impresia că lucrează pentru români. În realitate, această avalanşă de ordonanţe de urgenţă vrea să acopere lipsa de soluţii. PSD-iştii nu au soluţii pentru România!

Exact aceste 2 teme am propus românilor pentru referendum. Referendumul din 26 mai, care se ţine împreună cu alegerile europarlamentare. Prima temă: Justiţia. Aştept să spună românii că nu sunt de acord cu politicienii corupţi, cu prima întrebare, în sensul că „Da, suntem de acord cu interzicerea... Suntem de acord cu interzicerea corupţiei!” am vrut să spun, dar, din păcate, aşa departe nu putem să mergem şi atunci putem să spunem: „Da, suntem de acord cu interzicerea amnistierii pentru fapte de corupţie!” A doua chestiune: „Da, suntem de acord să se interzică ordonanţele de urgenţă în domeniul justiţiei şi în domeniul politicii penale!”.

Iată că avem ocazia deosebită să decidem viitorul României pe 26 mai. Avem şi alegeri europarlamentare, avem şi referendum. Ambele, dragii mei, sunt despre viitorul României, despre viitorul european al României. Iar într-o democraţie lucrurile în politică se schimbă prin vot. Aşadar, votaţi pe 26 mai!

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite