VIDEO Klaus Iohannis torpilează PSD: Sunt siderat de cum acţionează în Parlament. E şocant. Poate costa viaţa a zeci, poate sute de români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO presidency.ro
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat marţi un nou atac dur asupra PSD, în contextul în care social-democraţii tergiversează legea carantinei şi izolării iniţiată de Guvern. „Sunt siderat de felul în care PSD a reacţionat în Parlament”, a afirmat şeful statului, care şi-a reluat apelul către Parlament: „Finalizaţi discuţiile! Aprobaţi o formă bună a legii. Altfel, veţi fi răspunzători de moartea a zeci, sute de români”.

Preşedintele Klaus Iohannis: 

  • Din nefericire, pandemia care s-a abătut asupra lumii, COVID-19, este cea mai gravă criză sanitară, cea mai gravă pandemie, din ultimul secol. De 100 de ani încoace, nu a mai existat o boală cu un impact atât de profund, un impact care se resimte în viaţa fiecăruia, în viaţa naţiunilor, care se resimte foarte puternic în economiile naţionale.  
  • Din păcate, şi în România efectele acestei pandemii devin din ce în ce mai vizibile. Astăzi, iată, din nefericire, avem iarăşi 637 de cazuri noi, iar 30 de români au murit din cauza acestei boli.  
  • Dragii mei, este greu de imaginat cum pot fi unii care umblă pe la televizor, pe stradă, şi spun că nu este niciun pericol, că putem să ne relaxăm, că de fapt boala asta este una uşoară. Ba alţii chiar, adepţii unor teorii conspiraţioniste, spun că nici nu există boala.  
  • Această boală, din păcate, există. Este o boală grea şi cu un impact devastator asupra lumii, dar şi asupra României, din păcate.  
  • Este foarte greu de luptat cu această boală şi de aceea săptămâna trecută am spus „acum nu este momentul unor dispute politice, dacă vorbim despre combaterea acestei epidemii”.  
  • De aceea, vă spun drept că sunt siderat de felul în care PSD a reacţionat şi reacţionează în Parlament acum, când este în discuţie o lege foarte importantă, legea care reglementează izolarea persoanelor bolnave şi carantinarea persoanelor. Este o lege care a fost introdusă în Parlament în regim de urgenţă şi toată lumea, pe bună dreptate, s-a aşteptat să fie discutată în regim de urgenţă, fiindcă este nevoie de ea. Este urgentă nevoie de această lege.  
  • PSD a venit cu argumente care pur şi simplu sunt false. Ziceau că trebuia să vină Guvernul mai repede cu această lege, or Guvernul nu avea cum să vină cu această lege până când nu s-au publicat argumentele Curţii Constituţionale. PSD reclamă că această lege nu este bine făcută. Păi, raţiunea unei dezbateri parlamentare este tocmai de a găsi cea mai bună formă de lege.  
  • Una peste alta, putem să constatăm că PSD tergiversează această discuţie. Şi trebuie să recunosc că şi pe mine mă surprinde acest cinism exagerat de care dă dovadă PSD, tergiversând adoptarea acestei legi. Şi, în acest fel, ce se întâmplă de fapt este că PSD privează Guvernul de un instrument foarte important, absolut necesar în combaterea acestei epidemii. Privează Guvernul de acest instrument, care reglementează izolarea şi carantinarea.  
  • Vă spun drept – este extrem de trist, este şocant, fiindcă această tergiversare, prin care PSD probabil vrea să pară important sau interesant, poate să coste viaţa a zeci, doamne fereşte, poate chiar a sute de români.  
  • Reiau apelul meu către Parlament: finalizaţi discuţiile! Aprobaţi o formă bună pentru această lege! Altfel, veţi fi, moralmente, răspunzători de moartea poate a zeci sau chiar a sute de români! Acest comportament, această tergiversare este intolerabilă!
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite