Politică

articolul anterior articolul urmator

Orban: În anumite domenii, sunt persoane care pot să lucreze şi după vârsta de 65 de ani

6
10 Dec 2019 22:50:38
Autor: News.ro
FOTO gov.ro
FOTO gov.ro

Premierul Ludovic Orban afirmă că nu există încă un proiect privind creşterea vârstei de pensionare, dar precizează că, în anumite domenii, precum educaţie, sănătate, sunt persoane care pot lucra şi după vârsta de 65 de ani şi ar trebui să li se permită să decidă dacă fac acest lucru.

"Sigur că vârsta de pensionare rămâne 65 de ani, dar decizia dacă ei continuă trebuie să le aparţină lor, nu - cum e cazul educaţiei - să li se dea din an în an, dacă vrea directorul şcolii, pe ochi frumoşi, să îl mai lase un an să vină, să predea cu ora. Trebuie să fie decizia cadrului didactic dacă vrea să continue după 65 de ani şi ce perioadă", spune el.
 
Ludovic Orban a fost întrebat, marţi seară, dacă la Ministerul Muncii există un proiect privind creşterea vârstei de pensionare.
 
"Nu, nu, nu. Deci, fake-news-uri marca unei anumite părţi. Nu am spus asta. Am spus următorul lucru: în anumite domenii, cum sunt educaţie, cultură, sănătate, sunt persoane care pot să lucreze şi după vârsta de 65 de ani, în măsura în care îşi păstrează capacitatea de a lucra până la o vârstă, să zic, până la 70 de ani. Ceea ce am spus eu este că trebuie să li se permită să decidă ei dacă lucrează până la vârsta respectivă. Sigur că vârsta de pensionare rămâne 65 de ani, dar decizia dacă ei continuă trebuie să le aparţină lor, nu - cum e cazul educaţiei - să li se dea din an în an, dacă vrea directorul şcolii, pe ochi frumoşi, să îl mai lase un an să vină, să predea cu ora. Trebuie să fie decizia cadrului didactic dacă vrea să continue după 65 de ani şi ce perioadă. Şi dacă vrea se pensioneze la 69, să se pensioneze la 69", a afirmat premierul.
 
Întrebat din nou dacă la Ministerul Muncii există un astfel de proiect, el a precizat: "Nu există încă. Eu am dat un răspuns la întrebarea legată de faptul că pot să rămână în educaţie, în anumite şcoli, catedre neacoperite, pentru că aceste ore sunt ţinute de profesori pensionari şi am dat o posibilă soluţie".

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

leuldinpanjshir99
10.12.2019, 22:54:10

Da, sa munceasca si dupa 65 de ani. Dar sa munceasca nu sa doarma in post pe banii statului.

+1 (1 vot)
Matei Basarab
10.12.2019, 22:55:59

"În anumite domenii, sunt persoane care pot să lucreze şi după vârsta de 65 de ani" Sigur ca da nea Sica! Parca reduceati varsta de pensionare, mareati preturile!

-1 (1 vot)
Sorin Constantin
11.12.2019, 00:16:52

@ Matei Basarab..., tu la fel ca Orban, ești superficial, pentru majorarea vîrstei de pensionare nu numai opinia pensionabilului contează, este importantă și opinia angajatorului, dacă acesta îl consideră apt că mai poate lucra, la care se adaugă starea de sănătate.

bucurestean victor
11.12.2019, 00:47:57

Pai, toti coemntatorii de aici, lucreaza pe gratis pentru ziarul Adevarul, inclusiv cei peste 65 :)!

Tăunu
11.12.2019, 09:08:46

Sică mandorlică, nu te ocupa tu de cei care lucrează până la 65 de ani, ocupă-te de ăia care lucrează până la 40 de ani şi apoi mâncă pensia încă 40 de ani !

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările