Politică

articolul anterior articolul urmator

Orban: În ritmul în care a pornit Parlamentul, parcă în mod deliberat vor să ne aducă în situaţia în care România să nu mai aibă capacitatea să facă plăţi

17
23 May 2020 21:38:16
Autor: News.ro
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban acuză că majoritatea parlamentară formată în jurul PSD adoptă „măsuri ecou” ale celor luate de guvern care duc la cheltuieli pentru care nu există resurse financiare, el susţinând că prin astfel de măsuri „Parlamentul parcă în mod deliberat vrea să ne aducă în situaţia în care România să nu mai aibă capacitatea să facă plăţilor care sunt generate de toate aceste reglementări populiste”.

”Nu se poate la nesfârşit dintr-un buget secătuit, care permanent a fost supus la noi şi noi poveri şi noi şi noi cheltuieli, să continui să storci acest buget şi să generezi cheltuieli care pur şi simplu vor crea dezechilibre care vor fi foarte greu de reparat. Noi suntem obligaţi să atacăm la Curtea Constituţională aproape orice lege care trece prin Parlament, pentru că ne generează noi şi noi cheltuieli, ne creează noi şi noi dificultăţi suplimentare. Drumul spre iad e pavat cu bune intenţii” a afirmat Ludovic Orban sâmbătă seară, la România TV

Astfel, Orban acuză iniţiativa unor parlamentari de a dubla OUG privind amânarea ratelor bancare cu o iniţiativă care dădea aceeaşi posibilitate rău platnicilor, dar şi legea care prevede noi scutiri de la plata unor chirii.

„Ca să nu mai spun alte legi care vin aşa, ca un ecou, care măresc costurile pentru care literalmente trebuie să se uite la buget, să vadă ce eforturi facem ca să creştem veniturile bugetare (...). Nu poţi să generezi permanent cheltuieli în condiţiile în care nu ai venituri. (...) Cheltuielile trebuie să fie dimensionate în funcţie de veniturile reale care sunt disponibile, iar toate aceste cheltuieli deja se duc într-un punct. Şi aşa deficitul este mare, nu cred că vom putea evita un deficit de 6-7 procente. De unde să ne mai permitem alte cheltuieli care să ne arunce deficitul până într-un punct în care să nu mai putem face faţă plăţilor? În ritmul în care a pornit Parlamentul, parcă în mod deliberat vor să ne aducă în situaţia în care România să nu mai aibă capacitatea să  facă plăţilor care sunt generate de toate aceste reglementări populiste”, a continuat Ludovic Orban.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

Mironov George
23.05.2020, 21:55:06

Parlamentul este iresponsabil. Un organism parazitar si iresponsabil, care traeste pentru el insusi si face erau tarii, trebuie desfiintat nu dizolvat. O institutie parazitara nu-si are rostul intyr-o societate pragmatic. Tot ceea ce nu adduce un beneficiu pebntru societate, trebuie eradicate. Toate rateurile politicii romanesti, si-au dat intilnire in parlament.

-2 (6 voturi)
Edmond Wolf
23.05.2020, 23:43:00

Iar începem. Nu doar parlamentul e de vină. Să vezi: CCR, Avocatul Poporului, ăștia cu idei antiscanare, cei cu temperatură de reptilă sub 34 de grade, rușii și chinejii, cerul albastru și primăvara, etc. Guvern de inculți, iresponsabili, subnormali și necalificați. Nu sunt în stare să dea nici mîcar o hotărâre de guvern nebâlbâită și care să nu poată fi contestată. Cârpeli, hotărâri și planuri luate din ziarele de afară, mototolite apoi și mirosind a țuică carpatică. Asta e tot ce poate face acest guvern neterminat.

-1 (5 voturi)
Lamuritorul
23.05.2020, 22:34:52

Comentariu considerat abuziv.

Lamuritorul
23.05.2020, 22:36:22

Comentariu considerat abuziv.

Lamuritorul
23.05.2020, 22:37:06

Parlamentarii opozitiei toxice au avut neobrazarea sa ceara guvernului sa faca periodic rapoarte privind masurile luate, pe care sa le prezinte in Parlament (plus motiunile!), guvernul urmand sa stea doar de dat rapoarte sabotorilor alora, ce sa mai munceasca la ce trebuie... DOMNILOR GUVERNANTI, CERETI PARLAMENTARILOR OPOZITIEI CARE PREZINTA MASURI POPULISTE SA PREZINTE SURSELE DE UNDE SE POT ACOPERI BANII PENTRU POMENI. Le spun eu o sursa: taierea pensiilor lor speciale! Daca nu vor, mars!

-2 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (17)