Orban: Încercările disperate ale candidatului PSD de a ieşi din situaţia de conflict de interese cu un troc făcut peste noapte ca la cămătari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO Sever Gheorghe
Ludovic Orban FOTO Sever Gheorghe

Liderul PNL, Ludovic Orban, a transmis, luni, după ce Comisia Juridică din Parlamentul European a respins candidatura Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european, că gestul acesteia de a stinge un împrumut cu două apartamente date la schimb este „scandalos”. Orban consideră că premierul „trebuie să înceteze imediat mascarada nominalizărilor” şi să retragă candidatura Rovanei Plumb care „a făcut deja prea mult rău României”.

„Tentativa candidatului PSD la funcţia de Comisar european, Rovana Plumb, de a acoperi o situaţie de conflict de interese prin stingerea unui împrumut luat de la o persoană fizică cu două apartamente la schimb, este un gest scandalos care aruncă asupra României anatema unor politicieni obişnuiţi cu camăta pentru funcţii publice”, a transmis, luni, liderul PNL, Ludovic Orban.

Acesta afirmă că premierul Viorica Dăncilă ”trebuie să retragă nominalizarea Rovanei Plumb care a făcut deja prea mult rău României la nivel european”.

„Încercările disperate ale candidatului PSD de a ieşi din situaţia de conflict de interese cu un troc făcut peste noapte ca la cămătari nu au reuşit să păcălească pe nimeni. Mai mult, soluţia de înţelegere amiabilă la care a recurs Rovana Plumb cu creditorul său doar într-o situaţie reclamată de conflict de interese a întărit lipsa de transparenţă şi de onestitate a candidatului PSD. Cerem imperativ premierului Viorica Dăncilă să facă o nouă nominalizare cu acordul Preşedintelui Klaus Iohannis şi cu respectarea condiţiilor legale de audiere a candidatului propus în Parlamentul României”, a mai transmis liderul PNL.

Orban susţine că ”Viorica Dăncilă şi PSD trebuie să înceteze imediat mascarada nominalizărilor pentru funcţia de Comisar european care afundă şi mai mult România la nivel european şi să evite o nouă propunere penibilă şi ruşinoasă pentru România”.

Comisia juridică din PE a decis că Rovana Plumb şi Laszlo Torcsanyi nu sunt potriviţi pentru posturile de comisari europeni.

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat-o pe premierul Viorica Dăncilă la consultări pe tema persoanei nominalizate pentru postul de comisar european.

Rovana Plumb a transmis, luni, o scrisoare Comisiei Juridice din Parlamentul Europan în care afirmă că şi-a lichidat împrumutul de 800.000 de lei, care a determinat suspendarea procedurii de desemnare a sa comisar european, oferind persoanei fizice de la care l-a luat două apartamente pe care le deţine în România. Plumb afirmă că soluţia oferită a fost imediat acceptată de către creditor, datoria urmând a fi complet stinsă până în 23 octombrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite