Orban: Acuzaţiile stupefiante ale manechinului PSD trebuie sancţionate. Sunt o ofensă nepermisă. Dragnea să-l excludă pe Laufer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat dur PSD pentru declaraţiile făcute de Ilan Laufer, politicianul propus pentru funcţia de ministru al Dezvoltării, la adresa şefului statului. Laufer l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis de „antisemitism“ pentru că nu a vrut să-l accepte ca vicepremier şi ministru al Dezvoltării.

„Acuzaţiile stupefiante ale manechinului PSD propus de Liviu Dragnea pentru preluarea ministerului Dezvoltării Regionale, Ilan Laufer la adresa Preşedintelui României, Klaus Iohannis sunt de o gravitate fără precedent şi trebuie sancţionate public imediat. Folosirea în discursul public a termenilor de anti-semitism şi nazism în contextul refuzului de numire a unei persoane nepotrivite într-o funcţie de demnitate publică reprezintă o profanare a memoriei victimelor Holocaustului şi o ofensă nepermisă la adresa comunităţii etnice germane. Astfel de afirmaţii, susţinute de la tribuna oficială a partidului de guvernământ PSD, afectează grav imaginea României în plan internaţional şi riscă să deterioreze relaţiile cu partenerii strategici din Uniunea Europeană, NATO şi Statele Unite ale Americii“, a declarat Ludovic Orban. 

Liderul liberal a subliniat că refuzarea propunerii PSD nu are legătură cu originile etnice ale lui Laufer.  „Refuzul numirii lui în funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale nu are nicio legătură cu originile sale etnice, ci doar cu slaba pregătire profesională a acestuia şi incompetenţa dovedită în ocuparea unei funcţii în Guvernul României. De altfel, chiar PSD l-a eliminat din Guvern pe Ilan Laufer, în momentul în care a fost schimbat Cabinetul Tudose şi tot PSD a renunţat ieri la susţinerea sa.  Manechinul Ilan Laufer nu are nicio legătură cu funcţia propusă şi nu poate ocupa un portofoliu atât de important pentru dezvoltarea României precum ministerul Dezvoltării Regionale şi al Administraţiei Publice, întrucât nu are pregătirea, experienţa şi calităţile manageriale necesare pentru această poziţie“, a mai afirmat Orban. 

Preşedintele PNL a mai cerut excluderea lui Laufer după declaraţiile făcute. „Afirmaţiile iresponsabile ale lui Ilan Laufer sunt cu atât mai grave pentru PSD deoarece nu sunt singulare. Alţi membri ai partidului precum Darius Vâlcov sau Liviu Pop au proferat insulte similare, iar cazul lor a ajuns în dezbaterea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei unde a fost propusă o rezoluţie faţă de atacurile împotriva minorităţii germane. Somăm Partidul Social Democrat să abandoneze această retorică a urii etnice şi xenofobe şi să îl excludă pe Ilan Laufer din rândul membrilor săi“, a mai spus Orban. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite