Orban: „Am apreciat corectitudinea UDMR în respectarea programului de guvernare. A fost mai înţelept, are un Congres liniştit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban a participat vineri la Congresul UDMR. FOTO: Captură
Ludovic Orban a participat vineri la Congresul UDMR. FOTO: Captură

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a transmis vineri, în cadrul Congresului UDMR, că a apreciat partidul condus de Kelemen Hunor pentru „corectitudinea” în respectarea programului de guvernare. Orban a subliniat că România are nevoie de un Guvern stabil, care să se bucure de sprijinul parlamentar.

„Întotdeauna am apreciat corectitudinea UDMR în respectarea programului de guvernare şi în respectarea obiectivelor decise la nivelul coaliţiei. Nu pot să nu remarc că UDMR a avut o atitudine constantă de-a lungul celor 31 de ani de democraţie de preferinţă pentru Partidul Naţional Liberal, deoarece UDMR a intrat la guvernare cu formaţiunile politice de centru-dreapta şi chiar dacă au fost perioade când au existat înţelegeri cu formaţiuni de stânga au existat numai la nivel parlamentar. Toate formaţiunile politice care formează coaliţia de guvernare au avut congrese, dar, ca de obicei, UDMR a fost mai înţelept. Are un Congres liniştit, fără alegeri interne.

Celelalte două formaţiuni, PNL şi USR PLUS, au două Congrese competitive, care sperăm să ajungă la un deznodămând democratic pentru a pune punct acestei crize politice care ne face rău tuturor. România are nevoie de un Guvern stabil, un Guvern cu sprijinul parlamentar care să confere o majoritate pentru a putea pune în practică toate obiectivele din programul de guvernare şi pentru a putea realiza toate reformele”, a transmis Orban vineri, la Congresul UDMR. 

Cel de-al XV-lea Congres al Uniunii Democrate Maghiare din România se desfăşoară vineri la Sângeorgiu de Mureş. Printre participanţii la Congres se numără premierul Florin Cîţu şi vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt. Totodată, la Congres vor mai fi prezenţi şi preşedintele PNL, Ludovic Orban, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, precum şi alţi lideri de formaţiuni politice din România, Ucraina, Croaţia şi Serbia. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite