Orban îl atacă pe Cîţu, după ce premierul a spus că primarii sunt „doar vehicule”: „Democraţia înseamnă şi autonomia autorităţilor locale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban, liderul PNL şi preşedintele Camerei Deputaţilor. FOTO: Arhivă
Ludovic Orban, liderul PNL şi preşedintele Camerei Deputaţilor. FOTO: Arhivă

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, este de părere că declaraţia premierului potrivit căreia primarii sunt „doar vehicule” a fost „total neinspirată”, în România existând principiul autonomiei locale. Orban a subliniat că „vremea centralismului democratic, cum se numea pe vremea comunismului, a trecut de mult”.

Ludovic Orban a fost întrebat joi dacă primarii sunt „doar vehicule”, aşa cum a afirmat premierul Florin Cîţu. Liderul PNL a răspuns că declaraţia prim-ministrului a fost una „total neinspirată”. „În România există principiul autonomiei locale, în România cetăţenii îşi aleg primarii, consiliile locale, consiliile judeţene care (...) acţionează pentru punerea în practică a programelor de devoltare ...”, a transmis Orban

Preşedintele PNL a mai declarat că democraţia înseamnă autonomia autorităţilor locale. „Vremea centralismului democratic, cum se numea pe vremea comunismului, a trecut de mult. Democraţia înseamnă şi autonomia autorităţilor locale”, a mai spus Orban.

Şi europarlamentarul PNL Mircea Hava, fost primar al municipiului Alba Iulia timp de şase mandate, a criticat afirmaţia premierului Cîţu. Liberalul a subliniat că primarii sunt „inima şi măsura valorii unui partid”, cât şi faptul că „cele mai importante victorii politice ale PNL au fost aduse de către primari". 

Vezi şi: Mircea Hava, după ce Cîţu a spus că primarii sunt „doar vehicule”: „Cele mai importante victorii ale PNL au fost aduse de către primari”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite