Orban, la Chişinău: Şi noi ne batem în România cu forţe care conduc prin frică, intimidare, minciună, şantaj, corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO Facebook
Ludovic Orban FOTO Facebook

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, la Chişinău, la prezentarea candidaţilor PNL la alegerile europarlamentare, că ştie că celor din Basarabia le este greu şi duc bătălii inegale, spunând că şi în România se luptă cu forţe care apelează la aceleaşi mijloace.

„Ei conduc prin: frică, intimidare, minciună, dezinformare, şantaj, corupţie. Nu le pasă de oameni, calcă în picioare demnitatea fiecărui cetăţean. (...) Realitatea aceasta nu o putem accepta, nici noi în România şi nici voi tot în România, în Basarabia", a spus Orban.

"M-am bucurat să strigăm împreună «Unire» şi vă spun că suntem deja uniţi şi nimeni nu poate să împiedice lucrul acesta, pentru că mintea, inima şi sufletul nostru gândesc, bat pe acelaşi ritm şi simt la fel. (...) Au încercat bolşevicii să vă împiedice să învăţaţi în limba română, au încercat sovieticii să impună cu tancurile un regim care să ne facă pe noi, din România, să uităm de voi, de fraţii noştri. Au încercat de-a lungul istoriei tot felul de satrapi şi de autocraţi şi de duşmani ai sufletului românesc, ai simţirii româneşti, au încercat să ne despartă, să facă să trăim în lumi diferite şi au încercat să ne împiedice să ştim să vedem, să cunoaştem că avem acelaşi suflet, că suntem la fel, că nu avem nevoie de translator când vorbim între noi (..)", a afirmat Ludovic Orban, duminică, în discursul ţinut la Chişinău, la prezentarea candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare.

El a spus că "sunt unii care îşi imaginează că Basarabia poate rămâne o gubernie rusească", dar se înşeală amarnic.

"Va trebui să spunem clar: Basarabia nu este spălătorie de bani negri pentru mafioţi! Basarabia este a fiecărui basarabean, a fiecărui roman care trăieşte în Basarabia. (...) Există un singur proiect, Basarabia este în Europa şi trebuie să intre în Europa, ca Republica Moldova sau ca România! Şi pentru lucrul acesta ne angajăm, ca Partid Naţional Liberal, să facem tot ce depinde de noi. Vă promit şi vă garantez că nu va exista lider european cu care să intrăm intrăm în contact, pentru care să nu pledăm cauza Basarabiei (...)", a afirmat Orban.

El a spus că următoarea bătălie contează.

"Fraţi şi surori, ştiu că vă este greu, ştiu că aţi dat bătălii inegale. Ştiu că mulţi dintre dumneavoastră îşi pun în pericol inclusiv locul de muncă, afacerea, viitorul, dar credeţi-mă ce vă spun. Întotdeauna contează următoarea bătălie. Ce dacă ei au anulat alegerile în Chişinău? Andrei Năstase este primarul sufletului chişinăuenilor. (...) Şi noi ne batem, în România, cu forţe, care apelează la aceleaşi mijloace. Sigur că nu mai pot, fiind ţară europeană, să facă chiar tot ce vor, dar ei conduc la fel. Ei conduc prin: frică, intimidare, minciună, dezinformare, şantaj, corupţie. Nu le pasă de oameni, calcă în picioare demnitatea fiecărui cetăţean. Nu le pasă de viitorul şi de şansa de a reuşi în viaţă a semenilor lor. Singurul lucru de care le pasă este să rămână ei la putere şi să îşi umple buzunarele cu bani furaţi de la fiecare cetăţean. Realitatea aceasta nu o putem accepta, nici noi în România şi nici voi tot în România, în Basarabia", a mai spus Orban.

El le-a transmis celor prezenţi să nu îşi piardă speranţa şi încrederea.

"Indiferent ce decizii vor lua ei la masa verde, voi să continuaţi lupta, să continuaţi să-I convingeţi pe semenii voştri că nu există decât un singur drum, drumul spre Europa este acest drum, trece prin România şi că nu aveţi decât o singură forţă de partea voastră, în Basarabia, Blocul ACUM şi în România, Partidul Naţional Liberal", a conchis el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite