Orban, către colegii din PNL: Cred că nu aveţi îndoieli legate de capacitatea mea de a asigura o majoritate parlamentară mai solidă şi mai confortabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban, liderul PNL.  FOTO Facebook Ludovic Orban
Ludovic Orban, liderul PNL.  FOTO Facebook Ludovic Orban

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a afirmat că pentru ca liberalii să rămână la guvernare, trebuie menţinută coeziunea actuali coaliţii şi trebuie consolidată majoritatea parlamentară.

Ludovic Orban a declarat duminică, la Călăraşi, că asigurarea coeziunii acestei majorităţi parlamentare necesită multă experienţă şi multă ştiinţă în materie de negocieri. „Am construit o majoritate parlamentară, iar asigurarea coeziunii acestei majorităţi parlamentare în actul de guvernare reclamă extrem de multă experienţă, foarte multe calităţi, foarte multă ştiinţă în materie de negocieri. Din acest motiv, pentru a rămâne la guvernare, trebuie să menţinem coeziunea acestei coaliţii şi evident să consolidăm majoritatea parlamentară. În materie de consolidare a majorităţii parlamentare, cred că nu aveţi îndoieli legate de capacitatea mea de a asigura o majoritate parlamentară mai solidă şi mai confortabilă, care să ne dea posibilitatea să guvernăm mai bine fără să fim dependenţi la fiecare proiect care este legat şi poartă marca Partidului Naţional Liberal de lucruri care nu pot să ne confere viteză în aplicarea proiectelor respective”, a afirmat Orban. 

Liderul PNL a mai declarat că performanţa guvernamentală depinde de persoana premierului, precizând că un guvern trebuie condus de dimineaţă până dimineaţa. „Performanţa guvernamentală depinde de foarte mulţi factori, dar în primul rând depinde de persoana premierului. Ştiţi foarte bine că omul sfinţeşte locul. Un guvern trebuie condus şi trebuie condus de dimineaţă nu până noaptea, de dimineaţă până dimineaţă. Guvernarea, mai ales în perioada asta în care, gândiţi-vă că noi trebuie să pregătim absorbţia nu a 80 de miliarde de euro din bugetul Uniunii Europene 2021 - 2027 din PNRR, la asta adăugaţi Just Transition Fund, adăugaţi fondul de modernizare care finanţează proiecte de eficienţă energetică”, a mai transmis Ludovic Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite