PNL şi Alianţa USR PLUS, oficial împreună. Nicuşor Dan: Oamenii ne spun - veniţi, salvaţi-ne de PSD!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat sâmbătă că  dreapta pro-europeană s-a reunit într-un proiect comun pentru Bucureşti, anunţând că PNL, USR şi PLUS vor susţine candidaţi comuni în Capitală, apreciind că bătaia de joc la adresa bucureştenilor trebuie să ia sfârşit.

Protocolul semnat de liderii celor trei partide mai prevede că majorităţile constituite în urma alegerilor din acest an din Bucureşti vor susţine, pe baza principiului parităţii, pentru poziţiile de viceprimari, din partea partidelor semnatare - şapte viceprimari din partea PNL şi şapte viceprimari din partea Alianţei USR PLUS.

„Astăzi am decis în forurile staturare că vom prezenta candidaţi comuni la Bucureşti. Împreună am luat decizia de a susţine candidatura lui Nicuşor Dan. E un om care iubeşte Bucureştiul, care cunoaşte în profunzime problemele Bucureştiului, un om care odată ajuns la Primărie imediat va începe procesul de modernizare a Bucureştiului, de rezolvare a tuturor probemelor majore ale Bucureştiului. Prezenta mea aici este şi un semn de colaborare loială între primarul general, primarii de sector şi Guvernul României”, a declarat Orban.

„Momentul politic pe care îl marcăm astăzi este, în primul rând, un moment politic de responsabilitate, o responsabilitate pe care noi, la PLUS, o avem faţă de electoratul din Bucureşti. În al doilea rând, acest proiect politic pe care îl lansăm astăzi este despre principii de bună guvernare în administraţia locală, cele care întotdeauna au fost ignorate. Nu este o înţelegere despre oameni şi funcţii, ci despre transparenţă. În al treilea rând, acest moment politic e despre oameni şi soluţii. Avem cea mai bună echipă de primari pentru sector, îl avem pe Nicuşor Dan, îl avem pe Vlad Voiculescu şi în spatele lor avem soluţii punctuale pentru toate problemele Bucureştiului”, a subliniat Dragoş Tudorache, preşedintele executiv PLUS.

„De astăzi, Bucureştiul are opţiunea unui primar şi a unei echipe, la nivelul primăriilor de sector, care într-adevăr să îndrepte acest oraş spre ceea ce înseamnă o capitală europeană. Este o oportunitate extraordinară, este un acord la care nu s-a ajuns uşor. Fiecare dintre partidele noastre a făcut sacrificii pentru a construi acest proiect şi le mulţumesc colegilor care au făcut un pas în lateral înţelegând miza mai mare pe care o propunem astăzi. Sunt foarte sigur că punând aceste resurse împreună, vom putea, în sfârşit, să reconstruim Bucureştiul chiar de astăzi”, a transmis Dan Barna, preşedintele USR.

„Vreau să mulţumesc PNL, USR şi PLUS pentru susţinea mea la Primăria Capitalei, care devine azi oficială. Sunt bucuros că cele trei partide au reuşit să aibă o echipă comună de candidaţi şi la sectoare. În politică este important să asculţi ce vor oamenii pe care tu vrei să îi reprezinţi. Există o majoritate mare de oameni în Bucureşti care spun că oraşul se îndreaptă într-o direcţie greşită şi care ne spun – Veniţi, salvaţi-ne de PSD! Vreau să felicit liderii celor trei partide pentru că au înţeles miza pentru Bucureşti şi au luat această decizie dificilă. Vreau rog pe colegii de la organizaţii să treacă peste asperităţi şi să creadă în proiectul mare care este construirea noului Bucureşti. Noul Bucureşti e oraşul în care te mişti mai bine, respiri mai bine, în care câştigi mai bine. Noul Bucureşti e oraşul în care vom face mari lucrări de infrastructură pentru transport, în care vom construi spaţii verzi şi vom respira mai bine, în care vom investi fonduri europene, în care vom crea o economie dinamică pentru locuri de muncă plătite mai bine. Noul Bucureşti va fi prietenos cu mame şi copii, cu persoanele în vârstă, cu persoanele cu handicap, cu bicicliştii, pietonii, conducătorii auto. Noul Bucureşti înseamnă o administraţie care să fie cinstită, modernă”, a declarat Nicuşor Dan.

La rândul său, Nicuşor Dan se obligă să susţină în mod egal toţi candidaţii la funcţiile de primar de sector sprijiniţi de partidele semnatare şi să susţină în mod egal partidele semnatare în cursa pentru consiliile locale ale sectoarelor Capitalei.

Această susţinere va fi manifestată prin afişarea însemnelor electorale ale ambelor formaţiuni - Alianţa USR-PLUS şi PNL, prin conferinţe de presă şi prin alte evenimente alături de candidaţii din ambele grupări politice, emisiuni TV, endorsement pe site, permisiunea de a utiliza fotografiile şi clipurile video cu imaginea sa de către ambele formaţiuni politice.

Totodată, partidele semnatare se angajează să desfăşoare o campanie fără injurii şi atacuri reciproce.

Părţile semnatare vor asigura o cooperare loială şi o coordonare bazată pe sprijin reciproc în aprobarea şi implementarea proiectelor propuse. Orice diferenţe de opinie vor fi discutate deschis de către partenerii politici pentru a ajunge la un acord. De asemenea, partidele semnatare se vor informa şi consulta reciproc înainte de iniţierea oricăror propuneri de proiecte în consiliile locale sau în spaţiul public, astfel încât să permită celorlalte părţi să îşi exprime opinia cu privire la propunere şi să permită o eventuală ajungere la un acord în caz de diferenţe de opinie.

Consultărilee trebuie să aibă loc pe o perioadă rezonabilă de timp, mai arată protocolul.

În urma negocierilor liderilor celor două partide, USR ar urma să primească sectoarele 1 şi 2, PLUS - Sectorul 4, iar PNL va avea candidaţi la primăriile sectoarele 3, 5 şi 6, au declarat surse politice, pentru News.ro.

Clotilde Armand va fi candidatul USR la Primăria Sectorului 1, iar Radu Mihaiu la Primăria Sectorului 2. Din partea PLUS, la Sectorul 4 va candida Simona Spătaru, conform surselor citate.

Sursele politice au adăugat, pentru News.ro, că PNL îl are candidat pe Adrian Moraru pentru Primăria Sectorului 3, pe Cristian Băcanu pentru Primăria Sectorului 5, iar Ciprian Ciucu va fi candidatul pentru Primăria Sectorului 6.

Forurile de conducere ale PNL şi USR s-au reunit sâmbătă dimineaţă pentru a valida lista candidaţilor pentru Bucureşti.

Preşedintele PNL Ludovic Orban, liderul USR Dan Barna, preşedintele executiv al PLUS Dragoş Tudorache şi candidatul unic al dreptei la Primăria Capitalei Nicuşor Dan vor susţine sâmbătă, de la ora 17.00, o conferinţă de presă la Universitate, tema fiind anunţarea candidaţilor comuni pentru primăriile de sector la alegerile locale din 27 septembrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite