Orban: Decizia CCR privind completurile de trei judecători de la ICCJ sfidează voinţa cetăţenilor. Pregătim un proiect de reformare a CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ludovic orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că decizia Curţii Constituţionale privind completurile de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei sfidează voinţa cetăţenilor. El anunţă că PNL pregăteşte un proiect de reformare a CCR, "astfel încât că nu se mai permită subiectivismul politic sau subiectivismul în anumite decizii”.

Ludovic Orban a spus, la TVR, că a cerut demisia judecătorilor Curţii Constituţionale a României (CCR), pentru că "mi se pare o decizie care sfidează voinţa cetăţenilor".

"Cea mai bună dovadă că e o decizie politică, care nu a avut la bază niciun argument (...). Mi se pare perfect normal să fac lucrul ăsta, cei care au luat decizia asta sunt 4 judecători numiţi de PSD. A permis reluarea unor procese ale unor persoane care fuseseră condamnate”, a spus liderul PNL.

Acesta a invocat rezultatului referendumului din 26 mai, spunând că decizia CCR "oferă o formă de graţiere", deşi românii la referendum au votat împotriva amnistiei şi graţierii pentru corupţie.

  

"De altfel, pregătim un proiect de reformare a Curţii Constituţionale. Trebuie găsite nişte modalităţi de numire în care să existe un echilibru privind reprezentarea şi să nu se poată crea astfel de situaţii. (...) pe anumite decizii care sunt atât de importante se poate introduce o majoritate calificată care să fie de două treimi", a spus Ludovic Orban.

El a mai spus că poziţia PNL este foarte clară şi că doreşte reformarea CCR "astfel încât că nu se mai permită subiectivismul politic sau subiectivismul în anumite decizii”.

"Curtea Constituţională este totuşi un organism care trebuie să fie echilibrat, în care să nu se poată genera majorităţi care să reprezinte anumite grupuri în anumite momente”, a adăugat Orban.

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, în 3 iulie, sesizarea privind lipsa completurilor de trei judecători specializate în fapte de corupţie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Sesizarea a fost făcută de Florin Iordache, în calitate de preşedinte delegat al Camerei Deputaţilor. Decizia a fost luată cu 5 la 4 voturi.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a solicitat demisia imediată a judecărorilor CCR care au votat în favoarea sesizării lui Florin Iordache privind completurile specializate de la Înalta Curte.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite