Politică

articolul anterior articolul urmator

Orban: Orice decizie pe care o ia CCR trebuie privită sub semnul întrebării. Această majoritate a unor judecători puşi de PSD nu a judecat după Constituţie

6
24 Jun 2021 15:30:11
Autor: Maria Dinu
Privind
decizia CCR asupra revocării, Orban a declarat că „orice decizie pe care o ia
CCR trebuie privită sub semnul întrebării”
Privind decizia CCR asupra revocării, Orban a declarat că „orice decizie pe care o ia CCR trebuie privită sub semnul întrebării”

Ludovic Orban a declarat privind aşteptarea deciziei CCR asupra revocării Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului că „orice decizie pe care o ia CCR trebuie privită sub semnul întrebării”, la CCR existând o „majoritate PSD”.

Întrebat ce se va întâmpla dacă se va dovedi că este neconstituţională revocarea Renatei Weber, Ludovic Orban a răspuns că „orice decizie pe care o ia CCR trebuie privită sub semnul întrebării”.

„Readuc aminte că la CCR, preşedinte este în continuare omul pus de PSD şi anume Valer Dorneanu şi că la CCR există o majoritate PSD, ca atare orice decizie pe care o ia CCR trebuie privită sub semnul întrebării, pentru că e clar că în multe situaţii, această majoritate a unor judecători puşi de PSD nu a judecat după Consituţie, lucru de altfel demonstrate  prin decizii ale Consiliului CJUE, prin decizii luate la nivel European sau international”, a mai declarat Orban.  

Ludovic Orban a mai criticat în trecut Curtea Constituţională şi a declarat că unii judecători sunt „politruci” care răspund la comenzi politice, nu jurişti competenţi. Declaraţiile au venit atunci după ce CCR a publicat motivarea deciziei prin care recunoaşte constituţionalitate legii care îi permite Parlamentului, nu Executivului, să stabilească data alegerilor legislativ.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Utilizator Adevărul
24.06.2021, 16:25:31

Comentariu considerat abuziv.

imsi2 imsi2
24.06.2021, 16:27:36

Pe linga declaratiile nesimtite ale acestui derbedeu Orban articolul despre duduia careia ii cresc tatele in mod natural ii racoritor. Cered ca place USR istilor la nebunie fiindca adeptelor lor le cam lipsesc organele respective. ok magazine.ro

-4 (8 voturi)
dumitru bogdan
24.06.2021, 16:34:28

Declarația este nesimțită rău și arata josnica personajelor care ne reprezinta. Hotărârea privind TVR a fost luata în unanimitate. Și mai sunt astfel de unanimitati. Adică reprezentanta lui Johannis a avut aceeași opinie cu Dorneanu. Uitați OUG privind alocațiile. Nu poate sa o dea, este neconstituțional atâta timp cât este lege în parlament pe subiect. Și ei o dau. Și apoi curtea este PSD ista. Au avut 6 luni sa nodifice o lege prin care tot ei au stabilit graficul de majorare a alocațiilor. Caru a semnat actul normativ în calitate de ministru de finanțe, anul trecut.

-4 (10 voturi)
Victor Nagy
24.06.2021, 17:01:51

............ Ceea ce face Orban este grav . Dar mai grav este faptul ca se gasesc destui care se uita in gura lui ... se uita in loc sa ....

-2 (4 voturi)
imsi2 imsi2
24.06.2021, 17:23:58

Imi mentin opinia ca Orban ii un derbedeu ajuns unde este de alti derbedei. Puteti sa tot stergeti postarile sa anulati conturi asta este.

-6 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările