Orban, prima declaraţie după votul de învestire: Vom propune un comisar european în cel mai scurt timp posibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, după ce Cabinetul său a primit votul de învestitură în Parlament, că Guvernul va formula o propunere pentru postul de comisar european după consultarea preşedintelui şi va solicita audierea candidatului în Comisia de Politică Externă. El nu a exclus recurgerea la asumarea răspunderii Guvernului pentru prorogarea pensionării magistraţilor.

Guvernul va formula o propunere pentru postul comisar european după consultarea preşedintelui şi vom solicita audierea candidatului în Comisia de politică externă”, a anunţat Ludovic Orban.
 
Întrebat dacă va recurge la procedura asumării răspunderii Guvernului, Ludovic Orban a precizat: ”Sunt situaţii în care se poate folosi asumarea răspunderii – de exemplu prorogarea pensionării magistraţilor”.
 
El s-a referit la proiectul PNL care propune ca, date fiind deficieţele de personal din sistemul judiciar, pensionarea anticipată a magistraţilor să intre în vigoare din 2021, nu din 2020.
 
El a spus că România are un guvern legitim care a obţinut votul de încredere al Parlamentului.
 
„În ciuda unui boicot penibil şi ruşinos făcut de 2 formaţiuni politice – fără precedent în ultimii 30 de ani – s-a întrunit o majoritate care a acordat votul de încredere pentru Guvernul nostru. Le mulţumesc parlamentarilor, formaţiunilor care au fost alături de noi în procesul de iniţiere a moţiunii de cenzură. Le mulţumesc parlamentarior care au luat dedizia, în ciuda boicotului PSD şi Pro România, care au ascultat de propria conştiinţă decizând să voteze. Alături de PNL, USR, PMP, UDMR, ALDE şi grupul minorităţilor au fost alături de noi, au acordat încrederea şi ne bazăm pe ei în dezbaterea parlamentară a tuturor proiectelor din programul de guvernare”, a afirmat Orban.
 
El şi Guvernul său s-au declarat pregătiţi să înceapă în formă activitatea.
 
„Vom avea un plan de instalare pe fiecare minister, vom stabili toate deciziile importante să fie pregătite pentru şedinţa de guvern”, a spus Orban.
 
Noul Guvern depune jurământul în această seară, la ora 19:00.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite