Politică

articolul anterior articolul urmator

Orban, despre campania de vaccinare: Nu vreau să fiu răutăcios, dar trebuie să ne comparăm cu celelalte ţări europene şi vom vedea unde suntem

6
29 Jul 2021 10:34:59
Autor: News.ro
Foto Adevărul
Foto Adevărul

Preşedintele PNL, Ludoic Orban, a afirmat, joi, că, în ceea ce priveşte vaccinarea, trebuie să ne comparăm cu celelalte ţări europene şi vom vedea unde suntem. „Noi trebuie să ajungem la nivelul mediu european”, a declarat Orban, în condiţiile în care statisticile arată că doar Bulgaria are rata de vaccinare mai mică decât România în acest moment.

Ludovic Orban a fost întrebat, joi, dacă se consideră responsabil în legătură cu mersul campaniei de vaccinare, aşa cum a sugerat premierul şi a răspuns: ”Cum să fiu responsabil? Ce atribuţii am ca preşedinte al Camerei Deputaţilor? Ca preşedinte al PNL am urmărit sistematic, am dat îndemnuri, am propus soluţii (...) Nu poate doar Comitetul de vaccinare să deruleze toată activitatea. Este nevoie de o implicare a foarte multor instituţii, organizaţii profesionale, structuri pentru a creşte rata de vaccinare”.

Orban apreciază că trebuie să ajungem cel puţin la nivelul mediu european.

”Nu vreau să fiu răutăcios, dar trebuie să ne comparăm cu celelalte ţări europene şi vom vedea unde suntem. Noi trebuie să ajungem la nivelul mediu european. Asta este obectivul şi noi trebuie să convingem cât mai mulţi oameni să se vaccineze”, a mai declarat Orban.

Potrivit statisticilor, România se află la coada clasamentului european în ceea ce priveşte vaccinarea. Doar Bulgaria are o rată mai mică de vaccinare, de circa 14%, faţă de 25% cât este în România.

Cea mai mare rată de vaccinare este în Malta, de aproximativ 87%.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Un Cetatean
29.07.2021, 10:42:01

Oamenii nu mai au încredere în voi politicieni hoți și corupți, de aceea nu se vaccinează.... Ați adus soicietatea în stare de alienare socială și mintală cu „politicile” voastre timp de 30 de ani de nu mai știe nimeni ce-i cu el...

-55 (57 voturi)
Dragan Mircea
29.07.2021, 10:59:08

Eu propun sa ne comparam cu tarile africane! Stam fffff bine cu 4,8 milioane injectati. In Sudan injectati sunt doar 78 de cetateni, in Nigeria 5 , in Algeria 12... Stam bine Orbane. Sa ne comparam la salarii cu tarile vest europene mah Sica ma.

-59 (61 voturi)
Amar
29.07.2021, 11:50:44

"Orban: trebuie să ne comparăm cu celelalte ţări europene" Ar fi bine sa va comparati cu celelalte tari europene, si la calitate politicieni.

+2 (2 voturi)
Gigel Georgescu
29.07.2021, 12:24:55

Au mai multa incredere in politicieni grecii? Ati uitat prin ce criza a trecut Grecia?

Gigel Georgescu
29.07.2021, 12:37:57

Citu a spus ca si-a atins obiectivul (au fost cateva luni cu mai putine cazuri de COVID) "Obiectivul meu nu este de a vaccina cât mai multe persoane, obiectivul meu este de a depăși pandemia. Iar pandemia o depășim prin vaccinare. Azi avem rezultate bune pentru că am avut o campanie de vaccinare de succes" (Citu, 17 Iunie) https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/florin-citu-obiectivul-meu-nu-este-de-a-vaccina-cat-mai-multe-persoane-ci-de-a-depasi-pandemia-iar-pandemia-o-depasim-prin-vaccinare-1567189

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările