Politică

articolul anterior articolul urmator

Orban, despre Congresul PNL: Se discută de un sistem de control al votului. Suntem pregătiţi, la orice fel de control asupra votului, să luăm atitudine

2
18 Sep 2021 15:58:58
Autor: News.ro
Ludovic Orban FOTO Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban FOTO Inquam Photos / George Calin

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că membri din teritoriu i-au comunicat că în unele filiale „se discută” despre două modalităţi de controlare a votului la Congresul din 25 septembrie. „Îndrăznesc să nădăjduiesc că minţile mai înfierbântate care încearcă să determine acest control pentru a îi împiedica pe oameni să voteze cu mine vor renunţa. Suntem pregătiţi, la orice fel de control asupra votului, să luăm atitudine”, anunţă Orban.

„Dumneavoastră ştiţi că eu am informaţii de la membrii partidului din fiecare filială judeţeană. Sunt foarte mulţi care mi-au comunicat să se discută că anumiţi preşedinţi de filiale judeţene - nu voi da niciun preşedinte – de sistemul de control al votului, vorbindu-se de două sisteme de control al votului. Un sistem prin reprezentanţi şi un sistem prin fotografierea buletinului de vot”, a declarat Ludovic Orban sâmbătă după amiază. 

Întrebat dacă există presiuni asupra delegaţilor privind votul pentru un anumit candidat, Orban a răspuns: „Există astfel de discuţii în grupuri restrânse în conducerile unor filiale care îl susţin pe Florin Cîţu, nu care mă sprijină pe mine”.

Liderul PNL a menţionat că votul la congres „trebuie exprimat liber, secret”, iar organizatorii trebuie să stabilească proceduri „să nu permită controlul votului”.

„Eu îndrăznesc să nădăjduiesc că şi minţile mai înfierbântate care încearcă să determine acest control pentru a îi împiedica pe oameni să voteze cu mine vor renunţa la această tentativă, pentru că altfel noi suntem pregătiţi, la orice fel de control exercitat asupra votului, să luăm atitudine”, a adăugat preşedintele PNL. 

El avansează ca soluţii pentru a se evita controlul asupra votului, de la suspendarea procedurii până la „eliminarea controlorilor”, sau interdicţia de a intra cu telefonul mobil în cabina de vot sau chiar absenţa perdelei la cabinele în care se va exprima votul. 

Orban a menţionat că are încredere în Theodor Stolojan,, care coordonează organizarea congresului şi despre care spune că este de „o corectitudine exemplară”.

Preşedintele PNL a menţionat că, dacă Congresul PNL nu se va putea ţine la Romexpo, din cauza ratei de infectare din Capitală, se ia în calcul organizarea acestuia în aer liber. 

„Noi am discutat şi am pregătit şi variante de rezervă, să facem în aer liber, cu două locaţii posibile, fie locaţia Stadionul Arcul de Triumf, fie Romaero, din câte am înţeles”, a mai spus Ludovic Orban.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Maximilian Musat
18.09.2021, 17:16:31

Faceti domnilor Congresul pe un stadion, poti merge cu douazeci de mii pe un stadion de patruzeci de mii.... ce va lasati asa la mana excrocilor ! Ponta si-a facut ziua de nastere pe stadion,...nu era pandemie dar era ceva personal si nu avea ce cauta acolo cu atatia lingai,de aia are soarta ce o are ! Adica un pacalici precum Catu intoarce tara pe dos si voi va temeti de drobul de sare ?....

-10 (10 voturi)
Victor Nagy
18.09.2021, 21:26:20

........... "Orban, despre Congresul PNL: Se discută de un sistem de control al votului. Suntem pregătiţi, la orice fel de control asupra votului, să luăm atitudine" Si cum o sa luati atitudinea aceasta ... in mana , in spate , in gura ? Si daca o sa o luati , "atitudinea" , si o sa vedeti ca-i .... suedeza ce o sa faceti cu ea ? Cainii latra ursul merge . Parca , cu niste ani in urma , spuneai d-le L. O. ca : " cine nu sare ia condamnare " . Ai uitat ?

-10 (10 voturi)
Modifică Setările