Orban, despre desemnarea lui Ciucă: A ajuns într-o funcţie foarte importantă fără să aibă o carieră politică în spate. Şi Klaus Iohannis este un astfel de om

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Mediafax
FOTO: Mediafax

Ludovic Orban a declarat, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă în funcţia de premier, că nu ar fi acceptat niciodată să susţină în fruntea unui Guvern un militar.

Fostul preşedinte al PNL a precizat că Nicolae Ciucă nu are vechime în partid şi nici experienţă politică, motiv pentru care nu i se pare o desemnare potrivită pentru o funcţie atât de importantă în stat. De altfel, Orban a subliniat că şi Klaus Iohannis face parte din categoria de oameni care „pur şi simplu se trezesc în funcţii”.

„Eu nu aş fi acceptat niciodată să susţin în fruntea unui Guvern un om a cărui carieră militară i-o respect, dar care este militar. România este o ţară democratică, unde nu guvernăm prin ordin, prin disciplină militară, ci guvernăm prin ascultarea voinţei oamenilor, prin dezbateri, încercând să găsim soluţiile de mijloc. Politica nu se face prin ordin. 

Nu mi se pare deloc o desemnare potrivită. Domnul Ciucă nu are nici măcar un an la PNL. Face parte dintr-o categorie de oameni care ajung în funcţii publice foarte importante fără să aibă o carieră politică în spate, să înceapă de jos. Pur şi simplu se trezesc în funcţii. Şi Klaus Iohannis este un astfel de om”, a transmis Ludovic Orban joi seara, într-o emisiune la B1 TV.

Ludovic Orban a anunţat că săptămâna viitoare îşi va da demisia din grupul parlamentar al partidului, după ce a criticat decizia de a-l propune pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier şi a transmis că nu îl va vota.

Dancă, despre nominalizarea lui Ciucă: „O soluţie militară, pe care Iohannis şi-a dorit-o”

Fostul purtător de cuvânt al PNL, deputatul Ionel Dancă, a afirmat că nominalizarea lui Nicolae Ciucă pentru funcţia de prim-ministru „nu are nicio legătură cu situaţia de criză politică şi cu pandemia”. „Este o soluţie militară de guvernare a României, pe care preşedintele Klaus Iohannis şi-a dorit-o de foarte mult timp”, a transmis Dancă joi seara.

Fostul purtător de cuvânt al PNL a mai precizat că şeful statului „nu e la prima încercare în care urmăreşte să-l pună pe generalul Ciucă în poziţia de prim-ministru”.  

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat, joi, pentru funcţia de prim-ministru al ţării pe Nicolae Ciucă. Decizia vine după o serie de consultări cu partidele politice, la Palatul Cotroceni. Ciucă a fost propus de liberali şi, de altfel, a fost singura propunere care i-a fost pusă pe masă lui Iohannis. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite