Politică

articolul anterior articolul urmator

Orban, despre Hotărârea de Guvern privind introducerea Certificatului Verde: Poate fi anulată. Există o pronunţare a CCR

1
22 Sep 2021 19:46:09
Autor: Maria Dinu
Ludovic Orban FOTO Adevarul
Ludovic Orban FOTO Adevarul

Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a declarat la Europa FM că Hotărârea de Guvern privind introducerea Certidicatului Verde „poate fi anulată dacă este atacată în contencios”, precizând că există o pronunţare a CCR care spune că orice restrângere trebuie făcută prin lege adoptată de Parlament.

Întrebat dacă este nevoie de o lege în Parlament, privind măsurile pentru combaterea COVID-19 în valul patru şi nu se poate doar prin Hotărâre de Guvern, preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a declarat că „există o pronunţare a CCR care spune că orice restrângere de drepturi trebuie să fie făcută doar prin lege adoptată de Parlament”.

Potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, Hotărârea de Guvern introducerea certidicatului verde, „poate fi anulată dacă este atacată în contencios şi o instanţă de contencios anulează actul respectiv”.
 
„Cred că poate fi transferată într-un proiect de lege şi noi ne angajăm să trecem foarte repede prin Parlament proiectul de Lege”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban. 

Bucureştiul a depăşit miercuri incidenţa de 3 la mie a cazurilor de COVID-19, urmând să fie instituite noi restricţii, iar accesul la anumite evenimente să fie condiţionat de certificatului digital, care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau existenţa unui test negativ. În localităţile care au depăşit indicele de infectare de 3 la mie intră în vigoare Hotărârea de Guvern care instituie o serie de norme.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) îndeamnă cetăţenii să iniţieze demersuri pentru anularea în instanţă a hotărârii Guvernului 990/2021, care prevede introducerea pe teritoriul României a certificatului digital COVID.

 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Amdo Odma
22.09.2021, 21:29:38

Certificatul verde, in loc sa reduca epidemia, o mareste. Ceretificatul este in special pentru cei vaccinati si pentru cei care au trecut prin boala fara vaccin. Ambele categorii nu mai sunt testate ca sa se vada daca sunt purtatori de virus. Unul nevaccinat dar fara virus va fi infectat de altcineva din cele doua categorii, care sunt considerati Supermen si sunt privilegiati desi pot fi infectati si sunt bombe virusologice umblatoare.

-9 (9 voturi)
Modifică Setările