Orban, despre Hotărârea de Guvern privind introducerea Certificatului Verde: Poate fi anulată. Există o pronunţare a CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO Adevarul
Ludovic Orban FOTO Adevarul

Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a declarat la Europa FM că Hotărârea de Guvern privind introducerea Certidicatului Verde „poate fi anulată dacă este atacată în contencios”, precizând că există o pronunţare a CCR care spune că orice restrângere trebuie făcută prin lege adoptată de Parlament.

Întrebat dacă este nevoie de o lege în Parlament, privind măsurile pentru combaterea COVID-19 în valul patru şi nu se poate doar prin Hotărâre de Guvern, preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a declarat că „există o pronunţare a CCR care spune că orice restrângere de drepturi trebuie să fie făcută doar prin lege adoptată de Parlament”.

Potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, Hotărârea de Guvern introducerea certidicatului verde, „poate fi anulată dacă este atacată în contencios şi o instanţă de contencios anulează actul respectiv”.

„Cred că poate fi transferată într-un proiect de lege şi noi ne angajăm să trecem foarte repede prin Parlament proiectul de Lege”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban. 

Bucureştiul a depăşit miercuri incidenţa de 3 la mie a cazurilor de COVID-19, urmând să fie instituite noi restricţii, iar accesul la anumite evenimente să fie condiţionat de certificatului digital, care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau existenţa unui test negativ. În localităţile care au depăşit indicele de infectare de 3 la mie intră în vigoare Hotărârea de Guvern care instituie o serie de norme.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) îndeamnă cetăţenii să iniţieze demersuri pentru anularea în instanţă a hotărârii Guvernului 990/2021, care prevede introducerea pe teritoriul României a certificatului digital COVID.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite