Orban, despre întâlnirea cu Klaus Iohannis: O discuţie necesară de stabilire a coordonatelor colaborării; PNL a decis susţinerea pentru al doilea mandat, iar Klaus Iohannis a anunţat că va candida

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Călin / 17 ian 2018
FOTO Inquam Photos / George Călin / 17 ian 2018

Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunţat, joi seară, că a avut o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis în care s-au dezbătut ”teme majore” şi a precizat că discuţia era necesară, în contextul în care liberalii au decis susţinerea şefului statului pentru obţinerea celui de-al doilea mandat de preşedinte, iar Klaus Iohannis a anunţat că va candida.

Ludovic Orban, a fost întrebat, joi seară, la Realitatea TV, dacă s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis şi care au fost discuţiile.

„Între PNL şi preşedintele României este o relaţie de parteneriat, o relaţie de colaborare, ne consultăm pe teme majore şi, de asemenea, încercăm să ne coordonăm poziţiile pe tot ce este important pentru România”, a spus Orban.

Acesta a afirmat că întâlnirea era ”necesară”.

„A fost o întâlnire normală pentru că, ştiţi foarte bine, Consiliul Naţional al PNL a hotărât în unanimitate susţinerea candidaturii domnului preşedinte Iohannis pentru obţinerea celui de-al doilea mandat, iar preşedintele a anunţat că va candida. A fost, într-un fel, o discuţie necesară de stabilire a coordonatelor colabărării”, a mai afirmat liderul iberal.

Acesta a precizat că au fost abordate ”tematici importante pentru România”.

„Să nu uităm că urmează să avem preşedinţia CE şi că preşedintele României este singurul care mai salveză imaginea României, nu numai la nivelul UE, în general în lume. Este singurul actor instituţional care mai are credibilitate la nivelul cancelariilor europene, la nivelul partenerilor noştri externi”, a mai spus Orban, care a precizat că rolul PNL este de a face ca preşedinţia CE să fie „un succes” pentru România.

Orban a confirmat că la întâlnirea de marţi a participat şi Vasile Blaga, dar şi alţi lideri liberali.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite