Orban, despre revocarea Avocatului Poporului: „Am sesizat comisiile juridice. Când vom avea raport, vom înainta această propunere în dezbatere”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Ludovic Orban
FOTO: Facebook/ Ludovic Orban

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a afirmat, întrebat luni în ce stadiu este procedura de revocare a Avocatului Poporului, Renate Weber, că au fost sesizate comisiile juridice ale Parlamentului, iar când va fi emis un raport acesta va fi dezbătut într-un plen reunit al Legislativului.

„Am sesizat comisiile juridice. Când se va dezbate în comisiile juridice şi vom avea un raport, vom înainta această propunere în dezbaterea plenului Camerelor reunite”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat luni la Parlament în ce stadiu este procedura de revocare a Avocatului Poporului.

Întrebat dacă există o înţelegere în coaliţiei privind Avocatul Poporului, şefia TVR şi a Radioului Public, liderul PNL a răspuns: „Astăzi am discutat strict pe PNRR, am considerat că e subiectul cel mai important. Când vom avea decizii luate la nivelul coaliţiei, vom prezenta public. Nu există niciun blocaj între PNL şi UDMR pe tema radioului public. Când om avea decizii pe TVR, Avocatul Poporului şi altele, le vom prezenta public”.

Liderul PNL a ma transmis că obiectivul lor nu este „să negocieze persoane”, ci să existe un Avocat al Poporului care să apere drepturile cetăţenilor, dar şi o televiziune obiectivă şi eficientă.

„Sunt discuţii distincte la nivelul coaliţiei. Obiectivul nostru este să existe un Avocat al Poporului care să apere drepturile cetăţenilor, de asemenea să garantăm o televiziune obiectivă, eficientă, care să informeze corect; o televziune care să aibă cu adevărat emisiuni educative şi culturale şi care să fie totuşi un reper în funcţionarea mass-mediei. Obiectivele noastre nu sunt să negociem persoane, ci să asigurăm revenirea în cadrul misiunii pe care o au şi în cadrul prevederilor legate aceste instituţii extrem de importante pentru societatea noastră.” a explicat Orban.

El a mai spus că va fi convocată în această săptămână o şedinţă a Birourilor permanente reunite ale celor două Camere pentru a aduce la zi anumite chestiuni care nu au fost rezolvate în legislatura anterioară de către PSD.

„Vom convoca în cursul acestei săptămâni Birourile permanente reunite. Chiar făceam analiza, să spun, inactivităţii Parlamentului în legislatura trecută. Există restanţe majore, nu au fost supuse dezbaterii rapoarte de activitate, indiferent că e vorba de Curtea de Conturi, de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, de TVR, Radio. Deci, practic, majoritatea PSD din Parlamentul trecut pur şi simplu a ignorat o serie de atribuţii şi competenţe ale Parlamentului şi noi va trebui acum să readucem toate lucrurile acestea la zi”, a completat Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite