Politică

articolul anterior articolul urmator

Orban, despre şefa interimară a televiziunii: Conducerea TVR nu este apanajul exclusiv al aparatului de la centru

5
15 May 2021 18:39:17
Autor: Radu Eremia
Ramona Săseanu FOTO Arhiva personala / Facebook Săseanu
Ramona Săseanu FOTO Arhiva personala / Facebook Săseanu

Preşedintele PNL; Ludovic Orban, se declară „neplăcut surprins de reacţia unora dintre jurnalişti” la adresa noului director interimar al televiziunii naţionale, Ramona Săseanu, criticată, printre altele, pentru realizarea unei emisiuni cu o vrăjitoare.

Întrebat sâmbătă după amiază, într-o conferinţă de presă în judeţul Sălaj, dacă Ramona Săseanu va asigura doar interimatul la conducerea televiziunii publice, sau dacă o susţine pe aceasta şi pe termen lung în această funcţie, Ludovic Orban s-a arătat dezamăgit de reacţia unei părţi a presei la adresa noului şef al TVR. 
 
„Doamna Săseanu este un om de media, un om care are aproape 20 de ani de activitate în mass-media. (...) Propunerea este de interimat, pentru asta am propus-o. Sigur că, după ce se va modifica legislaţia – că e în dezbatere un proiect de lege în Parlament, de fapt, sunt vreo două, cred -  după ce se va modifica legislaţia se va derula procedura efectivă de numire a Consiliului de Administraţie şi ulterior a preşedintelui şi a directorului general. Nu vă pot spune în momentul de faţă ce vom face, dar aş spune că am rămas neplăcut surprins de reacţia unora dintre jurnalişti referitor la doamna Săseanu şi aş spune că conducerea, chiar interimară, a televiziunii nu este apanajul exclusiv al aparatului de la centru. Televiziunea română înseamnă toţi jurnaliştii din televiziunea română, toţi jurnaliştii din studiourile teritoriale şi cred că poate să fie interimar şi un reprezentat al televiziunii care lucrează într-un studio teritorial. Televiziunea e naţională, e televiziunea României şi nu văd de ce a fost privită...”, a afirmat Ludovic Orban. 
 
Şeful PNL a făcut referire şi la criticile aduse Ramonei Săseanu care a realizat o emisiune cu o reprezentantă a etniei rome, ghicitoare. 
 
„Doamna Săseanu a fost redactor în Departamentul minorităţilor naţionale. În această funcţie a organizat emisiuni în care a prezentat specificitatea fiecărei minorităţi naţionale care trăieşte în România şi, normal, în privinţa minorităţii rome a avut un astfel de interviu cu privire la o anumită caracteristică din zona minorităţii rome. Este director interimar, un om cu studii, un cu experienţă în media, un om care poate să gireze în condiţii mai mult decât rezonabile interimatul acestei funcţii”, a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Tomescu Tom
15.05.2021, 19:05:13

Instituție subordonată politicului ... care cică-i liberă .. :)) Odele lipsesc .. și mulțumirile aduse partidului ..

+4 (4 voturi)
Yehuda Dreyfuss
15.05.2021, 21:14:34

ala e un barbat cu peruca

-1 (1 vot)
miron miron
15.05.2021, 20:25:39

îi tare frumusică. Nu mai butonez telecomanda, ramân numai pe TV. 1. Asta daca ramane si ea.

imsi1 imsi1
16.05.2021, 21:17:21

Un nesimtit care va da cu gtifla. Sigur ca nu i apanajul centrului da asa putea sa l puna director pe instalatorul de la studioul din Mehedinti. Ce n a pus director un director de studiou teritorial ? Fiindca aia nu pot fi manipulati caa gasculita asta.

0 (2 voturi)
Dem Cristi
17.05.2021, 11:49:58

si un cimpanzeu de la Zoo Baneasa era bun la sefia TVR numai sa plece gospodina obraznica Gradea

+1 (1 vot)
Modifică Setările