Orban dezvăluie de ce nu l-a susţinut pe Dan Cristian Popescu la Sectorul 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat că PNL a ales să-l susţină pe Radu Mihaiu, nu pe Dan Cristian Popescu la Sectorul 2 datorită determinării USR - PLUS de a avea candidat în acest sector. ”Faptul că la Sectorul 2 este un candidat USR-PLUS este rezultatul unor dezbateri, analize, evaluări pe care le-am făcut”, a spus Orban.

„Spre deosebire de alţi parteneri politici, noi nu ne-am decis candidaţii în Partidul Naţional Liberal în niciun sector, pentru că noi am aşteptat rezultatul discuţiilor şi negocierilor, pentru că ştiam că vom lua decizii legate de candidaţii noştri. Eu nu am vrut să-mi anunţ un candidat la primărie, în condiţiile în care eu ştiam că eram angajat în negocieri, pe care poate ulterior ar fi trebuit să-l retrag. Alţii şi-au făcut campanii şi au încercat să câştige la notorietate”, a afirmat Ludovic Orban la B1 Tv.

Întrebat de candidatul comun anunţat de PNL şi USR PLUS pentru Primăria Sectorului 2, Orban a spus că "nu s-a judecat pe persoană".

„Au existat mai multe criterii pe care s-au purtat negocierile şi deciziile care s-au luat în ultimă instanţă sunt decizii politice. Faptul că la Sectorul 2 este un candidat USR-PLUS este rezultatul unor dezbateri, analize, evaluări pe care le-am făcut şi a unei determinări care a existat din partea partenerilor de a avea Primăria Sectorului 2. Faptul că s-a ajuns la această înţelegere, asta nu înseamnă că cei care ar fi vrut să candideze din partea Partidului Naţional Liberal n-o să fie pe listele Partidului Naţional Liberal. Cei care erau înscrişi în competiţia internă vor fi pe primele locuri, vor fi viceprimari, vor avea poziţii importante în administraţia Bucureştiului”, a evidenţiat preşedintele PNL, întrebat de ce s-a optat pentru Radu Mihai, în condiţiile în care Dan Cristian Popescu are mai multe experienţă administrativă, dar şi notorietate.

Liberalul Dan Cristian Popescu va candida pentru Primăria Sectorului 2, chiar dacă PNL a ales să-l susţină pe Radu Mihaiu, candidatul USR. „În proporţie de 99% va merge independent, dar există şi varianta unei candidaturi din partea unui partid politic”, susţin surse liberale pentru Adevărul. Pe de altă parte, surse din PSD susţin că Onţanu se consideră deja câştigător, după ce PNL şi USR merg pe varianta Radu Mihaiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite