Orban a fost propus la Curtea de Conturi după retragerea candidaturii lui Mircea Vasile Popescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leonard Orban
Leonard Orban

Leonard Orban a fost nominalizat pentru Curtea Europeană de Conturi, după ce "autoritățile române au retras candidatura domnului Mircea Vasile Popescu", informează Comisia de Control Bugetar a Parlamentului European.

"Propunerea României ca Leonard Orban să se alături Curții Europene de Audit a fost respinsă miercuri (n.r. - 26 septembrie) de Comisia de Control Bugetar a Parlamentului. 12 voturi au fost pentru și 14 împotrivă, votul fiind secret. Cu toate acestea, candidatura domnului Orban va fi supusă la vot în plenul Parlamentului, în octombrie. Domnul Orban a fost nominalizat după ce autoritățile române au retras candidatura domnului Mircea Vasile Popescu", se arată pe pagina web a Comisiei de Control Bugetar.

Comisia pentru Control Bugetar a Parlamentului European a dat aviz negativ, la două voturi diferenţă, 12 „pentru" şi 14 „contra", candidaturii ministrului român pentru Afaceri Europene, Leonard Orban, pentru un post la Curtea Europeană de Conturi de la Luxemburg.

Două probleme au ridicat eurodeputaţii: cum poate un fost comisar (pentru Multilingvism, cum a fost Orban) să fie imparţial la Curtea de Conturi, care verifică inclusiv cheltuielile Comisiei Europene, şi cum va putea să fie imparţial la rapoartele legate de fondurile UE ca fost ministru resposnabil cu acest portofoliu într-o ţară cu probleme la acest capitol.

Citeşte şi:

Leonard Orban a căzut în groapa altuia la Bruxelles

Ivan: Europarlamentarii PDL au avut sarcină de partid de acasă să voteze împotriva lui Orban

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite