Politică

articolul anterior articolul urmator

Orban: Guvernul Dăncilă a adoptat prin OUG un Cod administrativ împotriva românilor, dar pentru cumpărarea bunăvoinţei Congresului PSD

4
25 Jun 2019 20:45:31
Autor: Dan Anghel

„Cu numai câteva zile înainte de Congresul PSD, Guvernul Dăncilă a adoptat prin Ordonanţă de Urgenţă, sfidând voinţa exprimată de români în 26 mai la Referendum, un Cod administrativ cu dedicaţie pentru liniştea baronimii PSD-iste“, susţine liderul PNL Ludovic Orban.

„Mesajul dat de români a fost acela de a nu mai fi adoptate Ordonanţe de Urgenţă a căror constituţionalitate nu poate fi verificată în timp util prin sesizarea altor autorităţi în afară de Avocatul Poporului. Or, Guvernul Dăncilă a procedat exact împotriva votului exercitat de români, batjocorind voinţa poporului într-un mod nepermis.

Codul administrativ, în forma adoptată prin Ordonanţă de Urgenţă, reprezintă un jaf naţional şi un mod jenant în care actualul prim-ministru îşi face campanie în interiorul PSD printr-un act de iresponsabilitate.

Actul normativ pune în pericol patrimoniul comunităţilor locale, permiţând folosirea acestuia pentru interese private ale unor clienţi politici şi nu în interesul public al localităţilor. Concomitent, este politizată într-o manieră cu totul inacceptabilă funcţia publică, urmărindu-se consolidarea unui aparat birocratic obedient, care să fie predispus la abuz şi la perpetuarea năravurilor unor baroni roşii. 

În loc să accepte propunerea PNL pentru actualizarea pensiilor primarilor pe baza contributivităţii, raportat la indemnizaţii, actualul Guvern a optat pentru o soluţie declarată în două rânduri neconstituţională, care nu oferă nicio garanţie pentru o pensie decentă pentru aleşii locali.

O problemă serioasă şi gravă a României, care ţine de capacitatea administrativă, a fost aruncată în derizoriu printr-un act de legiferare abuziv produs de nişte cârpaci, nişte amatori, act care nu are ca obiectiv modernizarea administraţiei sau îmbunătăţirea calităţii serviciului public către cetăţean.

De altfel, proiectul anterior a fost declarat neconstituţional în integralitatea sa de Curtea Constituţională, fapt care ar fi impus reluarea procesului legislativ pe cale parlamentară şi nu tocmai pe calea ordonanţei de urgenţă. PNL se va adresa Avocatului Poporului pentru a-i cere sesizarea Curţii Constituţionale asupra acestui act normativ, care presupune o complexitate aparte şi nu justifică în niciun fel promovarea prin Ordonanţă de Urgenţă“, a reacţionat Ludovic Orban. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Un cititor
25.06.2019, 21:20:12

Cine vorbeste ?! Orban ?! Roman vicepresedintele partidului a militat muuuult pt aceste pensii speciale mascate in codul administrativ ! Rusine ! Si PNL va suporta consecintele la vot ! Sub 10% !

ion niculitel
26.06.2019, 20:05:54

Un Cititor bou : Huo mai bovina idioata psedista ! Pai tot aia care nu-s la putere sunt vinovati ? Gindire tipica pentru poporul asta de scursuri ale Imperiului Roman. Daca astia pesedeii nu vor fi urm ariti cum au fost urmariti legionarii de catre comunisti, tara asta de trintori impostori, betivi si violatori pe numele lor romani se va duce dracului, asa cum si merita.

+1 (1 vot)
Ce ar spune Isus
26.06.2019, 01:50:10

PSD conduce cu intelepciune, pentru bunastarea oamenilor. Orban e invidios.

ion niculitel
26.06.2019, 20:07:05

Huo imbecilule !