Politică

articolul anterior articolul urmator

Orban: Astăzi Guvernul are un partener solid, serios, responsabil la Primăria Capitalei

2
27 Sep 2020 22:41:58
Autor: News.ro
Foto Inquam Photos
Foto Inquam Photos

Ludovic Orban a afirmat că Guvernul va sprijini proiectele Primăriei Capitalei şi pe Nicuşor Dan, iar de luni, marţi, vor fi reanalizate proiectele pentru Bucureşti care au fost prezentate în campanie pentru a sprijini toate demersurile importante pentru reconstruirea şi dezvoltarea oraşului.

„Bună seara. Astăzi bucureştenii au decis clar că vor o altfel de administraţie în Bucureşti. O administraţie mai puţin preocupată de imagine, o administraţie care să arate respect faţă de cetăţeni, o administraţie care să aibă o viziune de dezvoltare a Capitalei, care să pună Bucureştiul în rândul celor mai importante capitale europene. Vă mărturisesc cu sentiment de bucurie că deşi nu mi-a fost uşor am luat decizia de a-l sprijini pe Nicuşor Dan la PMB. Astăzi se vede clar că dacă nu eram împreună cu partenerii USR-PLUS ar fi fost foarte dificil să dăm la o parte caracatiţa pesedistă şi să eliberăm Bucureştiul”, a declarat Ludovic Orban la sediul PNL din Bucureşti.

Premierul a vorbit despre importanţa dezvoltării şi continuării unor proiecte care au bătut pasul pe loc, cum ar fi autostrada de Centură a Bucureştiului sau crearea unei centuri verzi a Capitalei, care va ajuta la reducerea poluării.

„Vreau să spun limpede că tot ceea ce a spus şi înainte de a începe campania şi pe perioada campaniei rămâne în picioare. Astăzi Guvernul are un partener solid, serios, responsabil la Primăria Capitalei. Imediat, începând de luni, marţi, reanalizăm toate proiectele prezentate în campanie şi Guvernul e alături de Nicuşor Dan şi de consilierii de la Primăria Capitalei pentru a sprijini toate proiectele importante pentru Bucureşti. Astăzi este clar că între Guvern şi primarul general ales de bucureşteni există un parteneriat solid, bazat pe o viziune comună. Sunt proiecte care au bătut pasul pe loc. Autostrada de Centură a Bucureştiului. Bucureştiul e singura capitală din Europa care nu are autostradă de Centură. Va deveni realitatea. Principala cauză a poluarii cu praf este absenţa unei centuri verzi. Aici vom căuta soluţii şi vom avea şi colaborarea localităţilor din judeţul Ilfov, unde cele mai multe vor fi conduse de primari liberali. Avem nevoie de dezvoltarea metroului uşor de suprafaţă. Deja am început şi vom continua, împreună cu PMB, scoaterea la lumină a frumuseţilor Bucureştiului, reabilitarea clădirilor de patrimoniu şi valorificarea tuturor atuurilor pe care le are Bucureştiul pentru ca Bucureştiul să devină o capitală economică a regiunii”, a conchis Orban.

Candidatul PNL-USR PLUS Nicuşor Dan a obţinut la alegerile locale de duminică 47,2 % din voturi, profilându-se drept câştigător al Primăriei Capitalei, conform rezultatelor exit-poll-ului CURS - Avangarde, după prelucrarea datelor centralizate până la ora 19:30. Primarul în funcţie, candidatul PSD Gabriela Firea, a obţinut 39% din voturi, ea fiind urmată de candidatul PMP Traian Băsescu, cu 8,6% din voturi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Constantin Gadea
27.09.2020, 22:55:13

TRAIASCA TOTI CEI CARE AU CONTRIBUIT PENTRU OBTINEREA ACESTEI MARETE VICTORII PENTRU NEAM SI TARA ! TRAIAN BASESCU ERA DE TREI ORI MAI BUN, DAR NU A AVUT IN SPATE UN PARTID PUTERNIC CARE SA-L SUSTINA. IL CRED IN STARE SA ACCEPTE CHIAR SI ULTIMA UMILINTA: ACEEA DE VICEPRIMAR, PENTRU A SALVA BUCURESTIUL SI A REALIZA, IMPREUNA CU NICUSOR, TOT CE AVEA DE INFAPTUIT DACA ERA ALES PRIMAR. BASESCU ESTE UN VULCAN DE ENERGIE SI POSESOR DE INTELIGENTA SI EXPERIENTA PRACTICA, PE CALE SA EXPLODEZE, CA ESTE URAT PE NEDREPT SI ESTE IMPIEDICAT , PE NEDREPT SA-SI SERVEASCA TARA. NIMENI NU ESTE MAI PATRIOT DECAT BASESCU SI CHIAR DACA IL URATI, LASATI-L SA FACA LUCRURI BUNE PENTRU TARA ASTA. ↩

-1 (1 vot)
Razvann Claudiu
28.09.2020, 05:46:49

Esti dus cu pluta. La alegerile parlamentare, psd nu trece pragul electoral.

+1 (1 vot)
Modifică Setările