Orban ia în calcul poziţia de premier: CCR a decis că nu poate fi desemnat un prim-ministru care a căzut în urma unei moţiuni de cenzură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ludovic Orban susţine că Florin Cîţu nu va mai putea fi propus premier dacă va fi demis de Parlament. Potrivit declaraţiilor sale, actualul preşedinte al Camerei Deputaţilor ia în calcul să ocupe din nou funcţia de premier.

În cazul în care va pica Guvernul, preşedintele Camerei Deputaţilor spune că va reflecta la opţiunea de a ocupa din nou funcţia de premier. 

„În primul rând candidatul la funcţia de premier este decis de Consiliul Naţional al PNL. Primul lucru pe care trebuie să îl cunoască domnul Cîţu, nu în BPN”, a declarat Ludovic Orban, fiind întrebat ce se va întâmpla dacă pică Guvernul Cîţu şi PNL merge cu aceeaşi variantă de premier, invocând că statutul partidului spune că preşedintele formaţiunii este şi nominalizarea de prim-ministru, aşa cum a mai explicat şeful Camerei Deputaţilor în trecut

Liderul liberal mai explică faptul că Florin Cîţu susţine că dacă va fi demis, poate să atace la CCR, însă, atrage atenţia şeful Camerei Deputaţilor, există un precedent în acest caz, exemplul fiind dat de experienţa fostului premier PSD, Sorin Grindeanu. „Grindeanu a uitat că a încercat sa atace hotărârea prin care a fost demis de Parlament si CCR a răspuns”.

El a mai amintit că după ce a căzut Guvernul pe care l-a condus, „preşedintele Iohannis m-a desemnat tot pe mine. Şi atunci PSD a atacat la Curtea Constituţională şi CCR a decis, fără nicio legătură cu litera şi spiritul Constituţiei, că nu poate fi desemnat ca premier un prim-ministru care a căzut în urma unei moţiuni de cenzură”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite