Politică

articolul anterior articolul urmator

Orban: Suntem într-un moment în care ori cresc infectările, ori reuşim să stăvilim epidemia. Solicit prefecţilor să fie implicaţi la maxim

12
11 Jul 2020 10:36:13
Autor: News.ro

Premierul Ludovic Orban le-a cerut prefecţilor, sâmbătă, să fie ”implicaţi la maxim” pentru a se face controale în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului.

”Sigur aici aveţi grijă să nu vă duceţi foarte mulţi, să nu se creeze impresia....adică câte un reprezentant din partea fiecărei instituţii astfel încât să putem să asigurăm cât mai multe echipe de control care să facă constatările, să ia măsurile care se impun”, a explicat el. Totodată, Orban a spus că este ”o situaţie de cumpănă”, ”un moment în care ori cresc infectările, ori reuşim să stăvilim epidemia”.
 
”Solicit prefecţilor să fie implicaţi la maxim atât prefecţii, cât şi echipele de la nivelul prefecturilor, de asemenea, tuturor serviciilor deconcentrate implicate, direcţiile de sănătate publică, direcţiile sanitar-veterinare, oficiile de protecţia consumatorului, ITM-urile, Inspecţia Muncii, toate structurile care au atribuţii de control trebuie să colaboreze cu structurile Ministerului Afacerilor Interne, cu Poliţia, cu Jandarmeria, cu Poliţia de Frontieră, cu toate structurile care sunt implicate, să formeze echipe comune acolo unde este necesar un control. Sigur aici aveţi grijă să nu vă duceţi foarte mulţi, să nu se creeze impresia....adică câte un reprezentant din partea fiecărei instituţii astfel încât să putem să asigurăm cât mai multe echipe de control care să facă constatările, să ia măsurile care se impun”, a declarat Orban, la videoconferinţa cu prefecţii.
 
El a spus că acesta este un moment ”de cumpănă”, dar crede că printr-o ”mobilizare exemplară” poate fi stăvilită epidemia.
 
”Fiind într-o situaţie de cumpănă, trebuie să vă spun că suntem într-un moment în care ori cresc infectările, ori reuşim să stăvilim epidemia. Eu cred că putem printr-o mobilizare exemplară, printr-o comunicare eficientă şi aici solicit către toate instituţiile de control să-mi comunice toate rezultatele controalelor, locurile în care nu se respectă, măsurile care au fost luate pentru ca să se înţeleagă foarte clar de către cei care nu respectă legea, cei care nu respectă regulile de protecţia sanitară, vor fi amendaţi şi că vor suferi consecinţele legii în cazul în care nu respectă regulile de protecţia a sănătăţii publice. Vă solicit, domnilor prefecţi, să verificaţi zilnic, să faceţi un plan zilnic de acţiune, să urmăriţi implementarea planului de control împreună cu conducătorii de la nivel naţional ai instituţiilor, să informaţi constant opinia publică privitor la măsurile care se iau”, a afirmat premierul Orban.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Sorin Constantin
11.07.2020, 11:11:08

Pseudo-PNL-istul Orban a suspendat temporar activitatea HORECA, că el mînca și bea la scîrbici, ca bugetarul. Completare, mînca, bea și fuma, în spațiu închis, ca tot angajatul de la stat... Dar dacă din mediul privat și-au pierdut locurile de muncă așa ca la vreo 1-1,1 milioane de angajați, de prin martie încoace, la ei, la politicieni, la bugetari, cam cîți or fi rămas fără scîrbici? Că dacă HORECA a închis, nici șpăgi nu mai iau că trebuie !!! Și asta este drama din sufletul unor bugetari, să trăiască doar din salarii...

0 (4 voturi)
Vanatorul/d.c.
11.07.2020, 11:18:36

Trebuie bagati mai repede in puscarie cei care si-au asumat ”lupta cu pandemia” si au gestionat-o discretionar si abuziv, dar intr-atat de prost si ..penal (vezi cate miliarde s-au sifonat din banul public catre firmele cocalarilor liberali si ale clientelei lor politice), incat Romania a devenit ”ultima gaina ” a UE si la capitolul ăsta..! Am mai spus-o si-o repet.. Iohannis, Orban si restul cocălarimii politice ce-si spun in bataie de joc ”liberali” si ”salvatori ai natiunii” nu-si vor asuma nimic din faptul ca pe langa ca au facut din Romania ”ultima gaina ” a UE inclusiv la capitolul ”lupta cu pandemia”, au transformat-o si intru-un fel de gulag, care se indreapta se spre ruina totală..! Nu-si vor asuma nici mortii iresposabilitatii lor de cocalari politici preocupati numai de mânării politicianist-mizerabile cu care sa forteze anticipate si sa-si conserve privilegiile , nici sabotajul economic, nici indatorarea excesiva a statului, nici sifonarea banului public catre firmele penelistilor si ale clientelei lor politice, nici alte abuzuri si tragedii individuale provocate de catre ei si petrecute exact in perioada in care el, Iohannis, a decretat starea de urgenta, iar Orban si cocalarii lui liberali au gestionat-o hairupist, habarnist, abuziv si discretionar, ca..niste derbedeii politici fara nici un scrupul..! Vor pune totul in carca populatiei ”indisciplinate”, in cârca medicilor, in cârca diasporenillor, in carca CCR, in carca Av. Poporului, in cârca chinezilor, in carca ”ciumei rosii”, in cârca klingonienilor, in carca oricui, numai a lor nu..! Vor incerca sa-si convinga macar proprii limbai si babuizati ca tocmai ei , ei care au gestionat criza ca niste derbedei politici insetati de putere, pusi numai pe improvizatii pompieristice, pe sifonarea banului public, pe plantarea in sinecuri a neamurilor si ”clientilor” si pe coafarea propagandistica a propriei imagini dupa fiecare dat prin gropi sau dupa fiecare mânărie cu banii publici devoalata de jurnalisti curajosi, ei care au guvernat discretionar prin ordonante militare batjocorind populatia civila si sifonand catre firmele penelistilor si clientela lor politica banul public imprumutat de la banci comerciale fara a da socoteala nimanui, sunt..”salvatorii natiei” si curati ca lacrima, nicidecum niste nenorociti, cozi de topor care au tradat interesele nationale, au batjocorit populatia si au ruinat tara..!

-2 (6 voturi)
herr v.6.01
11.07.2020, 11:26:19

User @Calaretul singuratic "Trolul Vanator/Mandy, Nesimtirea unora nu are limite. Bai psd-istule, nu racneai tu sus si tare ca de ce stau românii în carantina, de ce este armata pe strazi, de ce se completeaza acele declaratii, de ce sunt umiliti romanii. Na, ca acum la morga nu mai sunt umiliti. Daca aveai o urma de bun simt bagai capul în nisip. Dar trolul e trol, important este ca el sa-si primeasca simbria."

+2 (6 voturi)
Vanatorul/d.c.
11.07.2020, 11:58:36

Stii dupa ce recunoasteti cel mai usor un gunoi de trol aflat in simbria propagandei cocalarimii limberal-iohannist-neosecuristice (gen tampitelul meu personal 6.01)..? Dupa faptul ca n-are nicio jena sa se autodemonstreze sistematic de slugoi, dar mai ales dupa fixul sclerotic din mintea lui putina si neteda, conforma caruia, cine arata cu degetul mânăriile cocalarilor liberali in loc sa-i pupe-n dos la fel de des si apasat cum o fac ei, automat devine ”pesedist”, ”om al rusilor”. ”animator”, ”platit de redactie”, blea..blea..blea..!:)) Mentalitate de slugoi innascut ca atare..!:))

-1 (5 voturi)
Utilizator Adevărul
11.07.2020, 11:27:44

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările