Orban, după ce Iohannis a numit procurorii-şefi ignorând CSM: Şi Kovesi a avut aviz negativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat joi despre numirile făcute de preşedintele Klaus Iohannis la conducerea Parchetului General şi a DIICOT în pofida avizelor negative ale CSM. Orban a ţinut să reamintească faptul că şi Laura Codruţa Kovesi a avut avizul negativ al CSM şi când a fost numită procuror general, şi când a fost numită la şefia DNA. "Consider că propunerile sunt corecte", a spus Orban.

"Vă reamintesc că şi Laura Codruţa Kovesi a obţinut aviz negativ şi când a fost propusă procuror general, şi când a fost propusă procuror-şef la DNA. Este o procedură, avizul CSM a fost acordat. Se ştie că CSM este instituţia care conform Constituţiei e implicată în această procedură. Eu consider că propunerile sunt corecte, rezultul unui proces de selecţie obiectiv, fără partizanat (...) Numirea lor pune punct unor interimate care afectau activitatea parchetelor", a declarat Orban, întrebat despre numirea Gabrielei Scutea şi a Giorgianei Hosu în pofida avizului negativ din partea procurorilor din CSM.

El a mai spus că, deşi nu a fost implicat în procedura de numire a şefilor marilor parchete, are încredere că "cei numiţi işi vor face treaba".

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretele pentru numirea în funcţii a noilor şefi la Parchetul General, DNA şi DIICOT, acceptând astfel propunerile ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu. Gabriela Scutea a fost numită în funcţia de procuror general, Crin Bologa, în funcţia de procuror-şef al DNA, iar Giorgiana Scutea, în funcţia de procuror-şef al DIICOT. Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ pentru Gabriela Scutea şi Giorgiana Hosu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite