Orban: Iordache a solicitat asistenţa Comisiei de la Veneţia, dar instituţional nu poate. Trebuie să solicite preşedinţii Camerelor sau premierul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban. Foto: Inquam
Ludovic Orban. Foto: Inquam

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că Florin Iordache a solicitat asistenţa Comisiei de la Veneţia pentru a transpune în legislaţie recomandărilor comisiei, însă a ţinut să precizeze că, din punct de vedere instituţional, acest lucru poate fi solicitat doar preşedinţii Camerelor Parlamentului sau de premier.

„Domnnul Iordache, trebuie să ştiţi, că în plenul Comisiei de la Veneţia, probabil fiind literalmente zdrobit de analiza critică făcută de experţi, a solicitat Comisiei de la Veneţia asistenţa Comisiei în elaborarea modificărilor pentru transpunerea în legislaţie a recomandărilor Comisiei de la Veneţia. Evident că oficialii Comisiei de la Veneţia îi răspund domnului Iordache că nu este cel care instituţional poate să apeleze la Comisia de la Veneţia ca să asiste procesul de elaborare, şi i-au zis că aşteaptă solicitarea din partea Guvernului sau din partea conducerii Camerelor. Aşteptăm ca domnul Tăriceanu şi cu domnul Dragnea, sau poate Vasilica Viorica să formuleze această solicitare”, a afirmat liderul PNL.

Ludovic Orban a atras atenţia asupra consecinţelor pe care raportele Comisiei de la Veneţia le vor avea.

„Pentru că suntem în ceasul al doisprezecelea, practic cele două rapoarte ale Comisiei de la Veneţia vor fi baza tuturor demersurilor ulterioare care vor fi realizate în privinţa României, atât la nivelul Comisiei Europene, Parlamentului European, Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, GRECO, şi la nivelul tuturor celorlalte entităţi în care România este parte, inclusiv atitudinii partenerului nostru strategic, SUA. Ne pasc pericole uriaşe, în cazul în care în ceasul al doisprezecelea nu se vor trezi aceşti indivizi, certaţi cu legea, certaţi cu democraţia şi care nu înţeleg că destinul european al României presupune un comportament în conformitate cu principiile, valorile şi regulile care sunt stabilite la nivel european”, a spus Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite