Orban, ironii la adresa premierului: Dăncilă este invidioasă pentru că nu poate ajunge la Casa Albă nici la programul de vizitare turistică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PNL, Ludovic Orban, i-a răspuns luni premierului Viorica Dăncilă care afirma cu o zi în urmă că preşedintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să se consulte cu Guvernul înaintea întâlnirii sale cu Donald Trump de la Washington. Acesta a explicat că preşedintele este cel care se ocupă de politica externă a României, adăugând că „doamna Dăncilă este invidioasă pentru că nu poate ajunge la Casa Albă nici la programul de vizitare turistică”.

„În conformitate cu Constituţia României, cel care conduce politica externă a ţării este preşedintele României. Probabil că doamna Dăncilă este invidioasă pentru că nu poate ajunge la Casa Albă nici la programul de vizitare turistică a Casei Albe în timp ce preşedintele României este, iată, la a doua întâlnire oficială cu preşedintele Statele Unite”, a precizat Ludovic Orban la finalul reuniunii Biroului Executiv al PNL.

Liderul liberalilor a adăugat apoi că preşedintele nu are nevoie să se consulte cu premierul şi că Viorica Dăncilă ar trebui „cel puţin” să rezolve „problemele care au fost provocare chiar de domnia sa ca premier”, dând ca exemplu Ordonanţa 114.

„Preşedintele Iohannis nu are nevoie să se consulte cu doamna Dăncilă privitor la liniile de politică externă/ Cel mult, doamna Dăncilă ar trebui să rezolve nişte probleme care au fost provocate chiar de domnia sa ca premier. Cel puţin ar trebui să abroge ordonanţa 114 care atacă societăţile din Energie şi care riscă să afecteze investitori importanţi din domeniul energiei. Toate prevederile care riscă să naţionalizeze Pilonul II de pensii. Toate prevederile care afectează sistemul bancar”, a conchis Ludovic Orban.

Replica preşedintelui liberal vine după ce cu o zi în urmă premierul Viorica Dăncilă a comentat întrevederea preşedintelui României, Klaus Iohannis, cu omologul său american. Premierul a afirmat că „e foarte bine” că liderul de la Cotroceni are această discuţie, însă mai importane este cu ce se întoarce.

Premierul a adăugat apoi că nu a discutat cu preşedintele Iohannis despre vizita sa în SUA şi că speră ca acesta să nu se întoarcă cu „anumite lucruri pe care Guvernul să le implementeze şi care nu au făcut obiectul unor discuţii”.
 
„Toate aceste lucruri trebuiau discutate şi în opinia mea trebuiau semnate anumite acorduri în domenii de interes atât pentru România cât şi pentru SUA”, a adăugat premierul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite