Orban, după ce Kovesi a rămas singură în cursa pentru Parchetul Europen: Pesedişti, va gândiţi cumva la seppuku?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban
Ludovic Orban

Liderul PNL Ludovic Orban afirmă, după informaţiile conform cărora Laura Codruţa Kovesi ar putea rămâne unic candidat la şefia Parchetului european prin retragerea francezului Bohnert, că de Ziua Naţională a Franţei România a primit un "cadou" de la francezi. El a criticat anunţul premierului Viorica Dăncilă la recepţia de la Ambasada Franţei, conform căruia Guvernul nu o susţine pe Kovesi.

Astăzi, când Ambasada Franţei a organizat evenimentul de aniversare a Zilei Naţionale a Franţei, România a primit un "cadou" de la francezi. Contracandidatul Laurei Codruţa Kovesi, Jean- Francois Bohnert, care fusese preferat de Consiliu, a fost numit procuror şef al Parchetului Naţional Financiar din Franţa şi sunt informaţii că s-a retras din competiţie. În consecinţă, din 3 canndidati, au rămas doi. Iar avantajul decisiv al candidatului român este că este, practic, candidatul Parlamentului European. Drept urmare, Consiliul Uniunii Europene nu are altceva de făcut decât să accepte candidatul votat de Parlament, ceea ce ar trebui să fie o simplă formalitate pentru că în Regulament şeful Parchetului European este hotărât de Consiliu şi de Palrlament, iar Consiliul a clasat- o pe Laura Codruţa Kovesi pe locul 2 după candidatulul francez, care s-a retras, deci acum candidatul român este pe primul loc şi în preferinţele Consiliului”,scrie Orban pe Facebook.

”Pesedişti, va gândiţi cumva la seppuku?”, întreabă liderul PNL. 

Orban  critică declaraţia Vioricăi Dăncilă, care a declarat că nu o susţine peKovesi.

”Cât de plină de venin poate să fie Vasilica Viorica Dăncilă şi, mai ales, cât de lipsită de luciditate şi de fler, încât să declare chiar astăzi că guvernul pe care îl conduce nu susţine candidatul român, declaraţie făcută chiar la Ambasada Franţei?”, afirmă liderul PNL.

Laura Codruţa Kovesi rămâne singură în cursa pentru postul de procuror-şef european, contracandidatul ei procurorul francez Jean-François Bohnert fiind numit la şefia Parchetului Financiar Naţional, post pentru care a fost audiat în 11 iulie, anunţă RFI.

Conform RFI, Bohnert a fost favorizat de Emmanuel Macron pentru şefia Parchetului Naţional Financiar, lăsând teoretic calea liberă pentru Laura Codruţa Kövesi.

Bohnert si Kövesi erau cei doi candidaţi pentru şefia Parchetului European, cei doi având fiecare susţinerea unei instituţii europene (Parlament European si Consiliu).

AFP scria săptămâna trecută că Jean-François Bohnert, este favorit pentru postul de şef al Parchetului Naţional Financiar din Franţa, dacă acesta nu obţine postul de procuror şef european.

”Pentru a-i urma lui Eliane Houlette, pare favorit Jean-François Bohnert, procurorul general din Reims, în cazul în care nu va obţine şefia noului parchet european”, indica AFP în articolul preluat, printre alţii, de France Soir, TV5 Monde, Liberation.

De asemenea, erau vehiculate numele unui director general pentru probleme judiciare în Administraţia Vămilor, Nathalie Becache, şi cel al procurorului general din Bastia, Franck Rastoul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite