Politică

articolul anterior articolul urmator

Alegeri parlamentare 2020. Orban: Modificăm legea pentru a nu mai permite circoteca de campanie cu unii care-şi dau demisia în ultima zi

4
4 Dec 2020 00:10:23
Autor: News.ro
Foto gov.ro
Foto gov.ro

Premierul Ludovic Orban afirmă că una dintre priorităţile PNL o reprezintă modificarea statutului parlamentarilor, în aşa fel încât aceştia să nu mai beneficieze de pensii speciale şi "pentru a nu mai permite circoteca de campanie cu unii care-şi dau demisia în ultima zi, dar de fapt nu-şi dau demisia, ca să renunţe la pensiile speciale”.

"Am promis că modificăm legea privind statutul deputaţilor şi senatorilor, pentru a nu mai permite circoteca de campanie cu unii care-şi dau demisia în ultima zi, dar de fapt nu-şi dau demisia, ca să renunţe la pensiile speciale. Avem un proiect de lege care practic anulează acest drept la pensie specială pentru toţi parlamentarii. (...) Noi avem proiect de lege depus, noi am vrut să votăm încă din Parlamentul ăsta, că era competiţia aia, Ciolacu îşi dădea demisia, Simonis şi alţii. (...) Asta e o poveste. Cine este contra pensiilor speciale trebuie să voteze această modificare a proiectului de lege privind statutul deputaţilor şi senatorilor care este depus proiectul de lege, dar nu a mai avut loc de majoritatea PSD... şi alţii”, a afirmat preşedintele PNL, joi seară, într-o emisiune la B1 Tv.
 
În ceea ce priveşte priorităţile pe termen scurt, premierul a spus că acesta sunt Legea bugetului de stat şi Lege bugetului asigurărilor sociale de stat.  
 
Ludovic Orban a declarat că este nevoie de o "curăţenie legislativă” în Parlament, că sunt legi care trebuie "puse la punct”, el dând în acest sens ca exemplu legea educaţiei, legea sănătăţii, dar şi Codul Administrativ despre care afirmă că include "o serie de lucruri care nu asigură cu adevărat autonomia locală şi practic funcţionarea normală a autorităţilor locale”.
 
Orban a susţinut că "aproape fiecare domeniu de activitate are nevoie de legi serioase” care să rămână în vigoare o perioadă mai lungă de timp.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

ana_
4.12.2020, 00:41:20

„un proiect de lege care practic anulează acest drept la pensie specială pentru toţi parlamentarii” Așa ar trebui, pentru că faptele de arme ale parlamentarilor nu justifică nici salariul, darămite pensiile speciale. Uitați-vă la viețile noastre: câți români sunt sub pragul sau în pragul sărăciei, câți au fost alungați de acasă în alte zări pentru că accesul la bunăstare e condiționat de pupat-inel-partid, cum produce școala analfabeți funcțional care nu au nicio șansă la o viață mai bună, cum cad școlile pe elevi și spitalele pe bolnavi. OK. Ne-am tot luat de partide și avem și de ce. Dar cu alegătorii cum rămâne? Ei au învățat câte ceva din trecutul nostru recent? În 2008, a venit peste noi criza economică mondială, iar P.D.L. a fost obligat să ia măsuri drastice. Și le-a luat, în disprețul interesului electoral ultraimediat. Și ce-a mai plătit! Nici acum nu au fost iertați, deși noi nu eram în zona euro și nu ne-ar fi salvat nimeni dacă intram în încetare de plăți. În 2012, existau deja în buget banii pentru recuperarea tăierilor din salarii, iar pensiile nu au fost de fapt tăiate niciodată. Și ce dacă. Veți auzi mereu că au tăiat pensiile și salariile. După incendiul din Colectiv, în loc să lăsăm P.S.D. să-și rupă gâtul singur i-am lăsat un an de vacanță, în care și-a refăcut imaginea (nu și năravurile!) și a ajuns să înghită tot statul și pe noi, ca desert. Acum, la vreme de pandemie, avem norocul să avem iar niște oameni care își dau foc la valiză singuri, luând măsuri dure, care ne mențin în viață (nu am umplut cimitirele ca în Italia, nu am avut groaznicele convoaie mortuare de camioane militare). Noi ce am învățat? Ce vom vota? Din nou pe mincinoșii care împrăștie pomeni electorale la fiecare mișcare sau oamenii responsabili, care nu sunt perfecți dar măcar se străduiesc să facă ceva pentru noi toți? Orice vom vota, ceea ce va urma va fi făcut de mâna noastră, cei care am votat sau nu am votat. Ne urez nouă tuturor sănătate și înțelepciune!

+5 (5 voturi)
Coronavirus Noul
4.12.2020, 06:54:56

Foarte pertinent comentariul.

Popa Pius
4.12.2020, 01:16:04

Anulata migratia. Ai schimbat partidul, ai pierdut mandatul.

Coronavirus Noul
4.12.2020, 06:56:35

Da, si ar mai fi si anularea subventiilor de la stat pentru partide, sau reducerea la sume modice: cine se vrea membru de partid, poate plati cotizatie.

+1 (1 vot)
Modifică Setările