Alegeri parlamentare 2020. Orban: Modificăm legea pentru a nu mai permite circoteca de campanie cu unii care-şi dau demisia în ultima zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto gov.ro
Foto gov.ro

Premierul Ludovic Orban afirmă că una dintre priorităţile PNL o reprezintă modificarea statutului parlamentarilor, în aşa fel încât aceştia să nu mai beneficieze de pensii speciale şi "pentru a nu mai permite circoteca de campanie cu unii care-şi dau demisia în ultima zi, dar de fapt nu-şi dau demisia, ca să renunţe la pensiile speciale”.

"Am promis că modificăm legea privind statutul deputaţilor şi senatorilor, pentru a nu mai permite circoteca de campanie cu unii care-şi dau demisia în ultima zi, dar de fapt nu-şi dau demisia, ca să renunţe la pensiile speciale. Avem un proiect de lege care practic anulează acest drept la pensie specială pentru toţi parlamentarii. (...) Noi avem proiect de lege depus, noi am vrut să votăm încă din Parlamentul ăsta, că era competiţia aia, Ciolacu îşi dădea demisia, Simonis şi alţii. (...) Asta e o poveste. Cine este contra pensiilor speciale trebuie să voteze această modificare a proiectului de lege privind statutul deputaţilor şi senatorilor care este depus proiectul de lege, dar nu a mai avut loc de majoritatea PSD... şi alţii”, a afirmat preşedintele PNL, joi seară, într-o emisiune la B1 Tv.

În ceea ce priveşte priorităţile pe termen scurt, premierul a spus că acesta sunt Legea bugetului de stat şi Lege bugetului asigurărilor sociale de stat.  

Ludovic Orban a declarat că este nevoie de o "curăţenie legislativă” în Parlament, că sunt legi care trebuie "puse la punct”, el dând în acest sens ca exemplu legea educaţiei, legea sănătăţii, dar şi Codul Administrativ despre care afirmă că include "o serie de lucruri care nu asigură cu adevărat autonomia locală şi practic funcţionarea normală a autorităţilor locale”.

Orban a susţinut că "aproape fiecare domeniu de activitate are nevoie de legi serioase” care să rămână în vigoare o perioadă mai lungă de timp.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite